Siyaset Akşener: İnce hesap bizde olmayacak

Akşener: İnce hesap bizde olmayacak

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Akşener: İnce hesap bizde olmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP kulislerinden sızan “iş birliği ilçelerde olabilir” açıklamalarının mesaj niteliğinde olduğunu belirterek, “Bu mesaj niteliğinin karşılığını biz üstlenmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Akşener, dün TBMM’de bir grup gazeteciyle özel sohbetinde, CHP-İYİ Parti arasında yapılan ilk toplantıya değinerek, şöyle konuştu: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız toplantıda referandumda ‘hayır oyu’ veren 17 büyükşehir belediyesi üzerine yoğunlaşıldı. Bu toplantıya iş birliği teklifiyle gelen CHP, 14 büyükşehir arasındaki Muğla, Aydın, Tekirdağ ve İzmir’i alabileceğini ifade etti. Zaten Balıkesir adaylarını da açıklayınca geriye 9 büyükşehir kaldı. Görüşmede ilkelerin oluşturulması üzerinde duruldu. Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan bazı problemleri bir kenara bıraktık. Özellikle Sayın Muharrem İnce’nin, ‘Akşener ve Demirtaş’ı başkan yardımcım’ yapacağım açıklamasına bir yere oturtamıyorum. Bir Genel Başkan’a siyasi nezaket gösterilmeliydi. O süreçte, bu yaşananlara karşılık ağzımdan tek incitici kelime çıkmadı, bu ittifak sürdürülsün diye.

Haberin Devamı

Millet İttifakı’nın bileşenlerinin hakkını, hukukunu koruyacağız. İnce hesap bizde olmayacak. Görüşmeye ilişkin sızdırılanlar bir mesaj niteliğini taşır. Bu mesaj niteliğinin karşılığını biz üstlenmeyeceğiz. İlçelere yönelik iddiaların dile getirilmesi ilginç. CHP anlaşılıyor ki bir tercihte bulunuyor. Seçmende bir beklenti oluştu. Beklentiyi zarara sokan taraf biz olmayacağız”