Akut

Akut

Son dakika akut haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan akut gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan akut haber sayfamızda...

Akut

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.602 akut haberi bulunmuştur.
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! Kurtarma çalışmaları sürüyor
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! Kurtarma çalışmaları sürüyor Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, hayır çeşmesi için su yolu kazısı yapıldığı sırada meydana gelen toprak kaymasında bazı kişilerin göçük altında kaldığı ihbarı üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.
17.04.2024 Haberler
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! 2 kişi hayatını kaybetti
Çanakkale’de su yolu kazısı sırasında toprak kaydı! 2 kişi hayatını kaybetti ​Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, hayır çeşmesi için su yolu kazısı yapıldığı sırada meydana gelen toprak kaymasında devam eden çalışmalarda Sefer Arslan'ın cansız bedenine ulaşılırken, göçük altından 3.5 saat sonra çıkarılan Tahir Ödemiş de kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17.04.2024 Gündem
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım Bursa'nın İznik ilçesinde 3 gün boyunca sürecek, Dünya’da büyük ilgi ile takip edilen, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölünde gerçekleşen İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali 19-21 Nisan’da...
15.04.2024 Diğer
Antalya'daki teleferik faciasının bilirkişi raporu ortaya çıktı!
Antalya'daki teleferik faciasının bilirkişi raporu ortaya çıktı! Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait teleferikte Konyaaltı’nda meydana gelen kaza ile ilgili bilirkişi ön raporu tamamlandı. Teleferik kazasının bilirkişi ön raporunun detaylarını CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak anlattı.
14.04.2024 Gündem
Ölümle yaşam arasında 23 saat!
Ölümle yaşam arasında 23 saat! Antalya’da Sarısu-Tünektepe teleferik hattında önceki akşam demir direklerden birinin koparak kabinlerden birine çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaşamını yitirmişti... Kazanın ardından duran hatta metrelerce yükseklikte asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi 23 saatlik operasyonla kurtarıldı. Kazaya ilişkin başlatılan soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı...
14.04.2024 Gündem
Kalp yaşa bakmıyor
Kalp yaşa bakmıyor Kalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
13.04.2024 Pazar
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı Siirt'te son haftalarda grip vakalarındaki artış nedeniyle Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" dedi.
13.04.2024 Gündem
Tayvan görevi tamam! Türk İHA ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı
Tayvan görevi tamam! Türk İHA ekibi Türkiye'ye doğru yola çıktı Tayvan’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Tayvan’a yardıma gelen Türk İHA ekibi çalışmalarını tamamladı. Ekibin lideri ve saha direktörü Serhat Gümüş de açıklamalarda bulundu.
12.04.2024 Gündem
7 yaşa düştü! Az uyku ve fazla ekran migrene neden oluyor!
7 yaşa düştü! Az uyku ve fazla ekran migrene neden oluyor! Baş ağrılarının çocukluk yaş grubunda yaşam boyu görülme sıklığının 25-93 arasında değişmekte olduğunu ifade eden uzmanlar, ergenlik döneminde kızların daha çok baş ağrısı çektiğini söylüyor. Çocuklarda en sık görülen akut tekrarlayıcı baş ağrısının migren olduğunu dile getiren Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, “Migren görülme sıklığı 7 yaşa kadar yüzde 2,5 iken, 10 yaşından sonra yüzde 5’lere çıkıyor” dedi.
12.04.2024 Genel Sağlık
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. MS ile yaşamayı öğrenen ve koruyucu tedavilerini aksatmayan Lastikçi, erken tanının önemine dikkati çekip, "Farkındalık olursa geç tanının önüne geçeriz. 2,5 aylık dönemin ardından polikliniğe hemen geldim. Böylece erken tanı oldu. Süreyi aşsaydım güç ve görme kayıplarım artardı. Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Haberler
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu.
10.04.2024 Gündem
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. CHP lideri Özgür Özel'e göndermede bulunan Bahçeli "'Cam tavanı kırdık' diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Haberler
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. CHP lideri Özgür Özel'e göndermede bulunan Bahçeli "'Cam tavanı kırdık' diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Gündem
Gıda krizi: Gazze'de açlık ve susuzluktan ölen çocuk sayısı en az 31
Gıda krizi: Gazze'de açlık ve susuzluktan ölen çocuk sayısı en az 31 Yapılan açıklamada, İsrail'in abluka uyguladığı Gazze Şeridi’nde açlık ve susuzluktan yüzünden hayatını kaybeden çocukların sayısının en az 31’e yükseldiği bildirildi.
5.04.2024 Dünya
Gazze'de insani felaket: Can kaybı 33 bin sınırında
Gazze'de insani felaket: Can kaybı 33 bin sınırında İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplam can kaybı sayısı en az 32 bin 975’e yükseldi. Birleşmiş Milletler, Gazze’de iki yaşın altındaki her üç çocuktan birinin akut yetersiz beslenme ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.
3.04.2024 Dünya
Yerel seçimlerde birçok ünlü yarıştı! İşte belediye başkanı seçilenler
Yerel seçimlerde birçok ünlü yarıştı! İşte belediye başkanı seçilenler Oyuncu, sunucu, şarkıcı, sporcu... 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri, ünlü isimlerin yarışına da sahne oldu. Sandıkların açılmasıyla birlikte ortaya çıkan sonuçlar dikkat çekti. İşte yerel seçimlerde aday olan ünlüler ve aldıkları oy oranları...
1.04.2024 Cadde
Ünlüler ne umdu ne buldu?
Ünlüler ne umdu ne buldu? Her seçim demokratik bir yarış... Kazanmak da var kaybetmek de... 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin popüler isimlerinden de kazananlar ve kaybedenler oldu. Sonuçlar, tümüyle halkın tercihini yansıttı.
1.04.2024 Gündem
Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta
Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta Sayısız tıbbi müdahaleye maruz kalarak kabus dolu günler yaşadı. Doktorlar hayatta kalma şansının yalnızca yüzde 4 olduğunu söyledi. Her şey, vücudundaki batık tüyleri alma girişimiyle başladı...
27.03.2024 Dünya
2 aylıkken teşhis konuldu! Minik İkra'nın annesinden yardım çağrısı
2 aylıkken teşhis konuldu! Minik İkra'nın annesinden yardım çağrısı Antalya’da 2 aylıkken Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi koyulan ve annesinden yarı uyumlu ilik nakledilen İkra Öner'in (2) vücudu, nakli reddetti. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren kızının her gün granülosit kana ihtiyacı olduğunu söyleyen Büşra Öner, “A pozitif granülosit kan arıyorum" dedi.
23.03.2024 Gündem
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur?
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur? Gazze'de yiyecek bulamayan milyonlarca kişi kıtlığın eşiğinde. Birleşmiş Milletler (BM) ayrıca, Sudan'da süren savaşın da dünyanın en büyük açlık krizini tetikleyebileceğini söylüyor.
21.03.2024 Dünya
On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede 'eridi!'
On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede 'eridi!' Polis eve geldiğinde mide bulandıran manzarayla karşılaştı. 12 yıldır gözlerden kaybolan genç kadının cansız bedeni yarı çıplak halde evindeki kanepe 'erimişti'. Ebeveynlerinin ağır ihmaliyle trajik sona sürüklenen zavallı kadının cesedi; idrar, dışkı, kurtçuk, böcek ısırıkları ve ciddi bir ülserle kaplıydı.
21.03.2024 Dünya
İsrail Refah’ı vurdu
İsrail Refah’ı vurdu ABD Başkanı Biden, Refah’a yönelik operasyona karşı olduğunu açıkça aktarırken, Netanyahu ise “Başka yol yok” diye ısrar ediyor. Bununla birlikte İsrail ordusu itirazlara rağmen Refah’a hava saldırısı gerçekleştirdi.
20.03.2024 Dünya
Filipinler'de Blinken'a soğuk duş! 'Savaş suçlusu hoş gelmedin'
Filipinler'de Blinken'a soğuk duş! 'Savaş suçlusu hoş gelmedin' ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ziyareti kapsamında Filipinler'e gitti. Blinken burada yoğun protestolar eşliğinde karşılandı.
19.03.2024 Dünya
Gazze’de gıda krizi: Çocuklarda yetersiz beslenme iki katına çıktı
Gazze’de gıda krizi: Çocuklarda yetersiz beslenme iki katına çıktı Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yürütülen araştırmalar sonucu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çocuklarda yetersiz beslemenin iki katına çıktığı ortaya kondu.
16.03.2024 Dünya
Ege’de yine göçmen faciası
Ege’de yine göçmen faciası Düzensiz göçmenlerin Avrupa hayali bir kez daha faciayla sonuçlandı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında batan bottaki yedisi çocuk 22 düzensiz göçmen boğularak hayatını kaybetti.
16.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akut ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.