Aksaray Alacakları Çilekleri Kendileri Topluyorlar

Alacakları Çilekleri Kendileri Topluyorlar

02.09.2019 - 12:16 | Son Güncellenme:

Alacakları çilekleri kendileri topluyorlar

Alacakları Çilekleri Kendileri Topluyorlar

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY ’ın Helvadere Beldesinde çilek tarlasına gelen tüketiciler, tarladan kendi elleriyle topladıkları çilekleri satın alıyor.
Aksaray'a bağlı Helvadere beldesinde Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Sinan Kocabaş, dağın eteğindeki taşlık arazide 6 yıl önce deneme amaçlı çilek ekti. Çileklerin verimli yetişmesi üzerine her yıl ekmeye devam eden Kocabaş, çilekleri tüketiciler, tarladan kendileri toplayıp satın alıyor.
Sinan Kocabaş 3 bin 268 metrelik yüksekliğiyle İç Anadolu Bölgesi'nin en yüksek dağları arasında bulunan Hasandağı'nın iklimiyle çevresinde yetişen sebze ve meyvelerin lezzetini olumlu etkilediğini söyledi. Kocabaş '' Biz çileği kendimiz toplamak yerine vatandaşlara bahçemizi açtık. Aileler buraya gelip istedikleri kadar çilek toplayıp satın alıp gidiyorlar. İsteyen bahçemizde mangal yakıp güzel doğanın keyfini de çıkarıyor.''dedi.
Eskişehir’den bölgeye gezmeye gelen Durhan Kızaslan ise ''Buradan bahçeden kendi ellerimizle toplayıp almanın zevki çak güzel. Taze ve aroması çok güzel. Ben bu topladığım çileklerin bir kısmını yemek için bir kısmını da reçel yapacağım. Aksaray’ın Hasandağı bölgesine gezmeye gelmiştik. Böyle bir yer olduğu arkadaşlarımızdan duymuştuk. Bizde buradan evimize doğal çilek götüreceğiz.''diye konuştu.
FOTOĞRAFLI