İzmir Alaçatı'da Sanatla İç İçe Bir Hafta Yaşanacak

Alaçatı'da Sanatla İç İçe Bir Hafta Yaşanacak

26.09.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

Alaçatıda Sanatla İç İçe Bir Hafta Yaşanacak

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi’nde, Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Alaçatı Sanat Haftasında sanatla iç içe bir hafta yaşanacak.
29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Alaçatı Sanat Haftasının açılışı, 29 Eylül Cumartesi günü, Değirmenaltı Sanat Galerisi önünde Denizcan Aksu’nun piyano resitali ile yapılacak. Resitalin ardından da Çeşme Belediyesi Sanat Galerisi’nde Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği’nin üç yıldır davet ettiği sanatçıların eserlerinden oluşan karma sergi açılacak. Karma sergi, derneğin 2015 yılında davet ederek ağırladığı ve 2017 yılında hayatını kaybeden Enis Aktaş anısına gerçekleştirilecek.
Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Aysun Yenice, Alaçatı Sanat Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, Alaçatı’nın parmakla gösterilen bir yer olduğuna dikkat çekerek, "Biz istiyoruz ki Alaçatı sanatta da örnek gösterilecek bir yer olsun. Alaçatı’da değerli sanatçılar yaşıyor ve sanat için emek harcıyorlar. Alaçatı’nın kalitesini düşürmemek gerekiyor. Amacımız, Alaçatı Sanat Haftasını, Ot Festivali düzeyine getirerek, Alaçatı sokaklarının sanatçılarla ve sanat eserleri ile dolması, her yerde atölyeler ve sergiler olması. Sanatın getireceği hareketliliğin otelcilere de, restoranlara da, Alaçatı esnafına da fayda getirmesini istiyoruz. Bütün amacımız, yaşadığımız yeri ayakta tutmak, daha iyi yaşanır hale getirmek. Alaçatı bozulmasın diye uğraşıyoruz. Bizler, Alaçatı’da ve her yerde sanat var diyoruz. Sanat olmazsa hayat olmaz diyoruz" diye konuştu.