Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/3 sınav sonucu sorgulama

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/3 sınav sonucu sorgulama

25.11.2018 - 11:00 | Son Güncellenme:

18 Kasım'da gerçekleştirilen ALES/3 sınavı sonrası merakla beklenen soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Bu gelişmeler sonrası gözler ALES sonuç tarihine çevrildi ve ALES/3 sonuç tarihi de belli oldu. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ALES/3 sınav sonucu sorgulama

ALES sınavı sonrasında sonuçların belli olacağı tarih ÖSYM tarafından verildi. 20 Kasım'da yayınlanan ALES/3 sınavının temel soru kitapçığı ve cevap anahtarına ise 10 gün süreyle erişilebiliyor.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sınav sonuçları 20 Aralık'ta adayların erişimine sunulacak. ALES sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden erişime sunulacak.

ALES/3 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ve CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

18 Kasım 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 20 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

Haberin Devamı

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-ALES/3 Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Testi: 19. ve 43. Sorular

Sözel Testi: Bulunmamaktadır

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI