Gündem ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı?

ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı?

19.11.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

ALES sınavın Pazar günü gerçekleştirildi. ALES/3 sınavının sona ermesinin ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki ALES sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı

ALES sınav sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. 18 Kasım'da gerçekleştirilen ALES sınavının ardından adaylar sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından konuya ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken sınav soru ve cevaplarının bir iki gün içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor. Peki ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ALES/3 sonuçları 20 Aralık'ta ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç sayfasından elektronik ortamda görüntüleyecek.

ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:

Haberin Devamı

ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.