Gündem Alfa boş geçmiyor…

Alfa boş geçmiyor…

25.04.2019 - 02:41 | Son Güncellenme:

Van Emniyet Müdürlüğü’nün kadrolu dedektör köpeklerinden olan ve son 3 yıldır yaptığı yakalamalarla emniyet içerisinde en çok uyuşturucu yakalayan dedektör köpekler sıralamasında başı çeken isimler arasında yer alan hassas burun Alfa, önceki gün yapılan denetlemede şüphe üzerine durdurulan bir araçta 30 kiloya yakın yine eroin buldu.  Aracın motorunun içerisine zulalanan eroini burnuyla keşfedip bulan Alfa’nın tepkisi üzerine, polis uyuşturucuya aracın çamurluklarını keserek motor yatağında ulaştı.

Alfa boş geçmiyor…

58 paket halinde ele geçirilen 29 kilo 795 kilo eroinin yakalanması önceki gün Van’ın Edremit ilçesinde gerçekleşti. 23 Nisan Bayram münasebetiyle Kurubaş mevkiinde denetleme noktası kuran Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri 65 ND 230 plakalı Citroen marka hafif ticari kamyoneti incelemeye aldı. Yapılan iç aramasında uyuşturucuya rastlanamayan araç daha sonra Alfa’ya teslim edildi. Araç etrafında dönüp ardından koku çalışması yapan Alfa, aracın motor kısmına tepki verip aracın ön kaputunu tırmalayınca uyuşturucunun ön panelde olduğunu değerlendiren narkotik ekipleri araçta söküm çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Alfa boş geçmiyor…

Yapılan ilk söküm çalışmasında uyuşturucuya ulaşamayan ekipler, ardından aracın sağ ve sol ön çamurluk podyelerini keserek motorun iç kısmına ulaştı. Ulaşılan motor iç kısmında 58 paket halinde 29 kilo 795 gram eroine ulaşan ekipler, araç sürücüsü ve sahibi H.O. isimli şahsı uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve nakli yapmak suçlamasıyla gözaltına alıp emniyete götürdü.

Emniyette sorguya alınan H.O. isimli şahısın sorgusu sürerken, 4 gün önce Van merkezde yine şüphe üzerine durdurulan bir minibüste 61 kilo eroini gizli bölmede bulup ortaya çıkaran Alfa’nın, bu son yakalamalarla emniyet içerisindeki dedektör köpekler arasında rekora doğru gittiği öğrenildi.