Gündem AloeVera Bitkisi Nedir?

AloeVera Bitkisi Nedir?

29.04.2018 - 18:33 | Son Güncellenme:

Özellikle, kozmetik ve cilt bakımı üreticilerinin çokça adını telaffuz ettiği bir bitki hâline gelen AloeVera bitkisi, artık vücut bakım jelleri ve nemlendirici kremler içerisinde bulunan etken madde olarak fazlaca karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda, faydalarını ve kullanım şekillerini öğrenene kadar evlerimizde bahçelerimiz de sadece süs olarak beslediğimiz aloevera bitkisinden kendimizde de çok kolay bir şekilde bakım jeli yapabiliriz.

AloeVera Bitkisi Nedir

AloeVera Bitkisinin İçeriğinde Neler Vardır?

Haberin Devamı

Aloevera bitkisinin içerisinde B6, B3, B2 ve B1 vitaminleri bol olmak üzere daha başka vitamin türleri de mevcuttur. Vitamin türlerinin yanında, içerisinde demir, potasyum, kalsiyum gibi başlıca mineraller olmak üzere 20 çeşit mineral ve arjenin bulunmaktadır.

Aloevera Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

AloeVera bitkisi içerisinde bulunan protein ve mineraller sayesinde, ciltteki yaralanmalar, böcek ısırmaları, yanıklar sebebiyle oluşan yaraların ve yara izlerinin, hızlıca geçmesine yardımcı olur.

Yine içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde, cildi nemlendirerek ve besleyerek yaşlanma belirtilerinin kaybolmasını ve gecikmesini sağlar.

Jel yapısı sayesinde, yapılabilecek kremlerle yüzde akne ve sivilce tedavisinde kullanılabileceği gibi, cilt üzerinde oluşan renk farklılıklarının da tedavisinde kullanılabilir.

Haberin Devamı

AloeVera bitkisi sadece krem olarak değil, çay olarak tüketildiğinde de içinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu enfeksiyonlardan ve hastalıklardan korur. Bu durumda, dikkat edilmesi gereken tek şey, aloevera çayının güvenilir marka ve yerlerden temin edilmesidir.

Evde AloeVera Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

AloeVera bitkisi, evde yetiştirmesi en kolay bitkilerdendir. Kış aylarında, toprağı haftada bir kez olacak kadar sulamak yeterlidir yaz aylarında ise bu süre biraz daha azalabilir. Sulama yaparken yapraklarına su değmemesine dikkat edilmesi gerekir. Humuslu ya da geçirgen bir toprakta olması daha sağlıklı büyümesini sağlar. Köklerinden beslendiği için çok fazla su vermeye gerek yoktur toprağın üst tabakasının nemlenmesi yeterlidir.

Aloevera Bitkisini Evde Nasıl Kullanabiliriz?

Aloevera bitkisinin faydalı kısmı içinde bulunan jel kısmıdır. İçinde bulunan jeli bir kâseye akıtıp, buzdolabında saklayarak ihtiyacımız oldukça kullanabiliriz. Acil durumlarda ise yaprağını kırıp kesik veya yanık olan yere sürmemiz de faydalı olacaktır.