Altın İğne ile Cilt Güzelliği

Haberin Devamı

İleri yaş, mevsimsel değişimler, hava kirliliği, kimyasallar ve yaşam koşullarından olumsuz etkilenen cilt, diğer organlardan daha hızlı yaşlanır. Ciltte yaşlanma etkilerine bağlı olarak kırışıklık ile birlikte lekeler de oluşur. Cildin sağlıklı ve genç görünümü için kullanılan lazer uygulamalarında, özellikle son yıllarda altın iğne uygulaması ön plana çıkmaktadır.

Altın iğne nasıl uygulanır?
İşlem öncesi, uygulama alanı temizlenir ve anestezi etkisi olan krem uygulanır. Ucunda çok sayıda mikro altın iğnecikler bulunan cihaz, cildi tarar. Altın iğneler ayarlanmış derinlikte cilde temas eder ve ani giriş çıkışlar yapar. Bu sayede cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermeden cilt alt tabakasında kolajen ve elastin üretimi tetiklenir. Altın iğnelerin iletkenliği sayesinde cilt altına enerji gönderilir.

Altın iğne uygulaması ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlar. İşlem sonrası cilt altında onarım devam eder ve ciltte canlanma günden güne daha fazla belirgin hale gelir. Hedeflenen sonuca ne kadar seansta ulaşılabileceği , uygulanan bölgedeki problemin boyutuyla doğru orantılıdır.

Hem yüz hem vücut için altın iğnenin uygulama alanları
İnce kırışıklıkların giderilmesinde,
Cilt gençleştirmede,
Sivilce izleri ve çukurlukların giderilmesinde,
Gözenek sıkılaştırmada,
Akne tedavisinde,
Cilt tonu düzenlemelerinde,
Boyun ve dekolte bölgesini toparlamada kullanılmaktadır.

Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar
Uygulama sonrasında ilk 3-4 saat içerisinde cildinizde kızarıklıklar olmaktadır. Takip eden 24 saat içerisinde kızarıklıklar geçerek pembeleşmeye başlamaktadır. Seans sonrası makyaj yapılmamalı, güneşten korunmalı ve doktorunuzun önereceği nemlendirici krem ve güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com