Ameliyatsız yüz germe uygulamaları

Başlık bir mucize gibi geliyor insana. Günümüzde yüzdeki yaşlanmaya bağlı değişimleri kalıcı ve uzun süreli düzeltmede hala cerrahi ana yöntem olmakla birlikte çoğu insan yüz germeden çok, temelde kısa sürede tamamlanan, günlük hayatı mümkün olduğunca az etkileyen, anlamlı düzelme sağlayan, yaş gurubuna göre olabilecek en iyi sonucu elde etmek istiyor. Bu istek bir mucize olmaması halinde birçok insanın tatminkar sonuç almasına yeterlidir. Günümüzde uygulanan bu minimal girişimsel teknikleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım;

Haberin Devamı

Dolgu Uygulamalarıyla Yüz Germe

Yüzde hacim kaybı olan bölgeler veya kırışıklıkların dolgu maddeleri veya deriyi uyararak dolgunlaşmasını sağlayan maddelerle yapılan işlemdir. Bu yöntemle hacim kaybının en çok yaşandığı;

Elmacık kemiği şekillendirilebilir

Göz çevresi ve kaşlarda şekillendirme yapılabilir

Yüz ovalini etkileyen şakalardaki çöküntüler düzeltilebilir

Gözaltındaki koyuluğa neden olan çökmeler düzeltilebilir

Dudaklardaki incelme ve çizgilenmeler giderilir

Çene yapısındaki değişimler düzeltilerek yüz V si düzeltilebilir. Bazen çok az miktarda dolgu maddesi ile yüzde anlamlı düzelmeler elde edilebiliyor. Belli noktalara yaılan küçük dolgu uygulamaları ile doğal görünümlü bakıldığında sadece daha dingin bir yüz ve dinlenmiş görüntü veren canlı ifadeler elde edilebiliyor.

Dolgu uygulamaları ile elde edilen düzelmeler altı ay ile ortalama iki yıl arasında değişen süreçte eski haline dönüyordu. Günümüzde daha uzun süreli düzelmeler sağlayan dolgu maddeleri de kullanabiliyoruz. Genelde en uzun süreli düzelme 4 yıla kadar devam edebiliyor.

Altın İğne İle Cilt Gençleştirme

İğneli radyofrekans yöntemi olan İntracel® isimli cihaz ile yapılan radyofrekans uygulamaları ile ciltteki ince çizgilenmeler, genişlemiş gözenekler ve gevşeklik sorunu birkaç seanslık uygulama ile giderilebiliyor. İki üç gün içerisinde gerileyen kızartı dışında günlük hayatı çok az etkileyen bu yöntem ile yüz, boyun, dekolte bölgesi ve ellerde düzelmeler elde ediyoruz.

Haberin Devamı

Odaklı Ultrason İle Ameliyatsız Yüz Germe

Yüksek frekanslı odaklanmış ultrason yöntemi olan Ultracel® ile derinin yüzeyini etkilemeden deri altında gevşemiş kas ve zarsı yapıları sıkılaştırıp aşırı birikmiş deri altı yağları azaltarak yüzde oluşan sarkmalar giderilebiliyor. Bunun yanında gıdı sarkması ve yalanması gibi sorunları gidermede de etkili bir yöntemdir. Kaşın şekillendirilmesinde de çok etkili olan bu tekniği Botox uygulamaları gibi diğer yöntemlerle birlikte kullanarak daha etkili sonuçlar alabiliyoruz.

Odaklı ultrason uygulamaları ile elde edilen düzelmeler genellikle 12- 18 ay arayla yapılan tedavi tekrarı ile devam ettirilebilir.

Altın Ütü İle Yüz Germe

Anti-ageing uygulamalarında son yılların en popüler tedavi yöntemlerinden biri olan monopolar radyofreakns yöntemlerinden biridir. Radyofrekans dalgaları ile deri yüzeyini korurken derinin destek dokusu olan kollajeni ısıtarak daha gergin, kırışıklıkları azalmış bir deri elde etmemizi sağlıyor. Can yakmayan, sıcak bir masaj gibi uygulanır. Konforlu bir tedavi yöntemidir. Sorunun şiddetine göre bir ile üç seans arası değişen sıklıklarla seansları tekrarlayabiliyoruz. Her mevsim uygulanabilen bir yöntem olması nedeniyle çok tercih edilen bir tedavi sistemi olduğunu belirtmek isterim.

Haberin Devamı

Lazerle Yüz Gençleştirme

Günümüzde birçok lazer tedavi tekniği ile yüzde kırışıklıkları giderme, genişleyen gözenekleri küçültme, ton farklılıklarını azaltmak mümkündü. Geliştirilen yeni tekniklerle yüzde üç boyutlu lifting sağlanabiliyor. Bu amaçla ağız içi dahil deri yüzeyinden farklı lazerler kullanılarak yapılan tedavilerle düzelmeler elde ediyoruz.

İple Yüz Asma

Kliniğimizde çoğunlukla Silhuette Soft® isimli ürünle yanaklar, kaş ve çene altındaki sarkmaları düzeltmek mümkün oluyor. Silhuette Soft® iplikleri üzerinde PLLA (Poli L-Laktik Asit) içeren konik yapılar deri altında gerginliği sağlarken zamanla deri altı bağ dokusunu uyarır ve kendisi erirken yerinde yeni oluşan gergin kollajen bağ dokusu sayesinde uzun süre kalıcı düzelmeler sağlar.

Bahsettiğim yöntemlerin her biri tek tek etkili yöntemler olmakla birlikte bazı durumlarda daha iyi sonuçlar almak için diğer tedavilerle birlikte kullanıyoruz.