Ameliyatsız Yüz Germede Fokuslu Ultrason ve Lazer Tedavisi

Son yıllarda estetik sektörünündeki gelişmeler yüz gençleştirme işlemlerinde ameliyatsız işlemlerin öne çıkmasını sağladı. Özellikle işlemlerin yan etkilerinin azlığı, işlemden sonra hemen iş ve sosyal hayata dönülebilmesi ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri daha cazip hale getirdi.

Yüz yaşlanması konusundaki anatomik ve fizyolojik araştırma, kurs ve kongrelerin çığ gibi artmasıyla bilgiler ve doğru yaklaşımlar da o oranda arttı. Artık doğal olmayan ve etkisiz işlemler çok azalmıştır. Çünkü bir yüzün neden sarktığını çok daha iyi biliyoruz. Eskiden sadece cilde yapılan uygulamalar ya da ezbere yapılan dolgular nedeniyle hem iyi netice alınmıyor hem de natürel olmayan sonuçlar ortaya çıkıyordu.

Haberin Devamı

Günümüzde yüz sarkmalarının cilt, cilt altı bağ dokusu, yağ dokusu ve kemik kaynaklı olduğunu biliyoruz. Bu dokulardaki değişiklikler yaşa ve yüze göre değişir. Bu nedenle sarkmanın nedeni her hastada farklıdır. Genel olarak 33-45 yaş aralığında başlayan sarkmalarda cilt ve cilt altı bağ dokusu ile ilgilidir. Bazen yağ dokusu kayıpları da olabilir. Kemik kaybı henüz söz konusu değildir.

Cilt ve cilt altı bağ dokusu gevşemiş, yanak ve çene netliğin kaybetmiş kişilerde fokuslu ultrason ve lazer tedavisi bu dokularda kollajeni arttırarak tekrar sıkılaşmaya ve yüzde toparlamayı sağlar. Ayrıca sarkmaya önlem de almaktadır. Bu yöntemin özelliği cilt altında yağı eritmeden yenilenme yapabilmesidir. Ancak çok yüksek dozlarda yağ eritmesi yapar. Bu özelliği gıdı ve tombul yanaklarda istenirse uygulanmaktadır. Normalde yağı eritmemekte hatta yağın içindeki kollajenide yenileyerek yüz germesini desteklemektedir. Ameliyatsız yüz geren yöntemlerden biri olan radyofrekans yöntemi sadece cilt germesi yapmaktadır. Bu nedenle radyofrekans yöntemi ise sadece cilt sarkması olanlara uygundur ya da cilt altını destekleyen bir yöntemle birlikte yapılmalıdır.

Ameliyatsız yüz germede fokuslu ultrason ve lazeri bir arada kullanan fokulift yöntemi 33-45 yaş aralığında tek başına bir yöntem olarak kullanılabilir. Çene kası çok çalışan, çene kası büyümüş kişilerde masseter botoksu ile birlikte yapılabilir. Eğer yağ dokusu kaybı varsa dolgu ile desteklenebilir. Genel olarak 45 yaş üstü kişilerde fokuslu ultrason dolgu ile desteklenmezse yetersiz kalabilir.

Haberin Devamı

Fokuslu ultrason 40 dakika süren bir işlemdir. Bu yöntem ilk çıktığı dönemde ağrılı bir işlemdi. Artık yöntemin gelişmesiyle ağrı hissedilmeyen bir yöntem olmuştur. İşlemden sonra kızarıklık, kabuk olmaz. İş ve sosyal hayata devam edilebilir. İşlem esnasında etki hemen görülür. Ertesi gün cilt eski haline döndü gibi olur ancak 1 ay sonra yüz tekrar toparlanır ve 3 ayda etki maksimize olur. Etki süresi 1-1.5 yıl kadardır.

Fokuslu ultrason ve lazer genç yaşta elastikiyet kaybı, yüzde kareleşme şikayetinde yüz ovalliğini korumak için, net çene hattı isteyenlerde ve sarkmaya önlem almak için tercih edilebilecek bir ameliyatsız yüz germe işlemidir.

Websitesi
Mail:
Instagram