Tatil Amerika'dan turist rekoru

Amerika'dan turist rekoru

05.04.2019 - 12:22 | Son Güncellenme:

Dünyayı gezmeyi sevmeleriyle bilinen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları, 2018'de de en çok seyahat eden turistler edenler listesinde yer aldılar. Geçtiğimiz yıl 93 milyon Amerikan vatandaşı yurt dışına çıktı.

Amerikadan turist rekoru

Amerikan Turizm Ofisi, 2018 yılına ait turizm verilerini açıkladı. Yurt dışına seyahat eden Amerikan vatadaşlarının sayısı bir önceki yıla kıyasla %6 artış gösterdi. 93 milyon Amerikan vatandaşı yurt dışına çıkarken bunların %45 Amerika kıtası dışındaki ülkelere seyahat etti.

Haberin Devamı

Denizaşırı coğrafyalarda Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları için en popüler rota oldu. 17 milyondan fazla Amerikan vatandaşı geçtiğimiz yıl Avrupa ülkelerini ziyaret ederken bu da toplamda %12'lik bir artış anlamına geliyor. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının Avrupa'dan sonra en çok ziyaret ettikleri bölge Karayipler oldu. 8.5 milyon Amerikalı geçtiğimiz yıl bu sıcak coğrafyada tatil yapmayı tercih etti.

Öte yandan Kuzey Amerika ülkeleri için da yaklaşık 37 milyon Amerikalı turisti ağırlayan Meksika, bu konuda ABD'lilerin en çok rağbet gösterdikleri destinasyon oldu. Meksika'yı 14 milyon Amerikalı'nın ziyaret ettiği Kanada izledi.