SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ananas nasıl kesilir?

Ananas tatlılarda ve içeceklerde sevilen bir lezzettir. Ancak kimse ananası soyma, kesme ve servis etmekten sorumlu kişi olmak istemez. Peki size ananas kesmek ve servis etmenin pratik ve etkili bir yöntemi olduğunu söylesek? Sizin için ananas nasıl kesilir sorusunu araştırdık. İşte ananas nasıl kesilir sorusunun 2 basit ve pratik yolu…

|

Ananas hem lezzetli hem de C vitamini ve antioksidan kaynağı egzotik bir meyvedir. Ancak maalesef çoğu insana kesimi ve servis etmesi zor gelir. Neyse ki ananas nasıl kesilir sorusuna sandığınızdan kolay cevaplar bulunur. Ananas nasıl soyulur? Ananas nasıl kesilir? Ananas nasıl servis edilir? sorularına cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte ananas nasıl kesilir sorusuna iki pratik ve etkili cevap…

Ananas nasıl kesilir?

1. Yöntem: Ananas soyma makinesi kullanarak

Malzemeler:

- Ananas
- Mutfak bıçağı
- Ananas soyma makinesi
- Kesme tahtası

1.adım: Ananasın üstünü ve tabanını kesin

Ananası kesme tahtasının üzerine yan yerleştirin. Ananasın üst kısmını kesmek için mutfak bıçağı kullanın. Sonra ananasın tabanını da aynı şekilde kesin.

2.adım: Ananası soyun ve içini çıkarın

Ananası dik konuma getirin ve soyucuyu üzerine yerleştirin. Soyucuyu ananasın içine yerleştirin ve saat yönünde döndürün. Ananasın dibine ulaşana kadar döndürmeye devam edin. Soyucuyu üzerinde bulunan ananas ile ananasın dış kabuğundan tutup dikkatlice çıkarın.


3.adım: Ananası servis edin
Soyucuyu ananastan çıkarmak için sapındaki siyah düğmeye basarak yavaşça kendinize doğru çekin. Siz yavaşça soyucuyu çıkarırken soyucunun da ananası yuvarlak dilimler halinde kestiğini göreceksiniz.


2. Yöntem: Mutfak bıçağı kullanarak

Malzemeler:

- Ananas
- Mutfak bıçağı
- Soyma bıçağı
- Kesme tahtası

1.adım: Ananasın üstünü ve tabanını kesin

Ananası kesme tahtasının üzerine yan yerleştirin. Ananasın üst kısmını kesmek için mutfak bıçağı kullanın. Sonra ananasın tabanını da aynı şekilde kesin.

2.adım: Ananasın kabuğunu soyun

Ananası dik konuma getirin ve mutfak bıçağı ile kabuğunu kesmeye başlayın. Ananasın içini israf etmemek için kabuğu mümkün oldukça ince kesin.

3.adım: Ananasın üstündeki kahverengi lekeleri soyun

Ananasın dış kabuğunu soyduğunuza göre şimdi üzerinde kahverengi lekeler olan iç kısmı kaldı. Bir soyma bıçağı kullanarak her bir kahverengi lekeyi V şeklinde bir kesik oluşturarak soyun.

4.adım: Ananası doğrayın

Ananası mutfak bıçağı ile ikiye bölün. Her yarıyı da ikiye bölün. Böylece elinizde 4 parça olacak. Her bir parçayı dik konumda tutun ve ortadaki sert kısımları bıçak yardımı ile çıkarın. Bu kısımları yiyip yememek tamamen sizin seçiminiz. Çiğnemesi biraz zordur ama antioksidanlar açısından zengindir.

5.adım: Ananası servis edin

Elinizdeki 4 ananas parçasını doğrayın. Bu dilimleri bir tabağa koyun. Ananasınızın tadını çıkarın.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.