Anayasa Mahkemesi

Anayasa Mahkemesi

Son dakika anayasa mahkemesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan anayasa mahkemesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan anayasa mahkemesi haber sayfamızda...

Anayasa Mahkemesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 16.438 anayasa mahkemesi haberi bulunmuştur.
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Tedbir talebinin reddi hak ihlali
Tedbir talebinin reddi hak ihlali Şiddet mağduru kadın, eşi hakkında aldırdığı 120 günlük tedbir kararının dolması üzerine ikinci kez talepte bulundu. Mahkemenin ‘şiddet ihtimalinin ıspatlanamadığı’ gerekçesiyle reddi üzerine AYM, 6284 sayılı yasa kapsamında önleyici tedbirin tekrar verilmemesini “hak ihlali” saydı...
23.03.2024 Gündem
AYM’nin yeni başkanı Kadir Özkaya
AYM’nin yeni başkanı Kadir Özkaya Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeni başkanı Kadir Özkaya oldu. 20 Nisan’da emekliye ayrılacak mevcut başkan Zühtü Arslan’ın yerine gelecek ismin belirlenmesi amacıyla AYM Genel Kurulu dün yeni başkanını belirlemek üzere seçime gitti.
22.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM karar Resmi Gazete’de yayımlandı
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM karar Resmi Gazete’de yayımlandı Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
21.03.2024 Gündem
YENİ AYM BAŞKANI KADİR ÖZKAYA KİMDİR? Kadir Özkaya kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı ve kariyeri...
YENİ AYM BAŞKANI KADİR ÖZKAYA KİMDİR? Kadir Özkaya kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı ve kariyeri... Kadir Özkaya, hayatı ve kariyerine ilişkin bilgiler merak ediliyor. Anayasa Mahkemesi yeni başkanı olan Kadir Özkaya kimdir, kaç yaşında soruları araştırılıyor. Peki Yeni AYM başkanı Kadir Özkaya kimdir, kaç yaşında? İşte hayatı ve kariyerine ilişkin merak edilen bilgiler...
21.03.2024 Bilgi Rehberi
Kayseri'de cezaevi nakil aracı devrildi
Kayseri'de cezaevi nakil aracı devrildi Kayseri’de şarampole devrilen cezaevi nakil aracındaki 2'si ağır, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
21.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni AYM Başkanı'na tebrik mesajı
Bakan Tunç'tan yeni AYM Başkanı'na tebrik mesajı Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi.
21.03.2024 Gündem
Katliam gibi kaza! Tekirdağ'da TIR yolcu minübüsüne çarptı: 5 ölü
Katliam gibi kaza! Tekirdağ'da TIR yolcu minübüsüne çarptı: 5 ölü Tekirdağ'ın Saray ilçesi Çukuryurt kavşağında, kırmızı ışık ihlali sebebiyle, bir TIR'ın yolcu minibüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Haberler
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
Yüksek yargıda seçim maratonu
Yüksek yargıda seçim maratonu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle yeni başkan bugün seçilecek.
21.03.2024 Gündem
Erdoğan duyurdu! Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu
Erdoğan duyurdu! Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftar Programında yaptığı açıklamada emekli ikramiyelerinin yatacağı tarihi açıkladı. Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
16.03.2024 Gündem
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Haberler
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin yeni gelişmeler de yaşanıyor.
13.03.2024 Gündem
İkinci el araç satışında yeni dönem: 15 gün süresi vardı, iptal oldu
İkinci el araç satışında yeni dönem: 15 gün süresi vardı, iptal oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Araç satışı sonrasında sigorta süresi ile ilgili düzenlemeyi iptal etti. Peki değişiklik ne anlama geliyor? Trafik sigortasını hemen yaptırmak mı gerekecek? İşte trafik sigortasında yeni dönemin şifreleri...
9.03.2024 Ekonomi
Bakan Tunç'tan Eylem Tok açıklaması
Bakan Tunç'tan Eylem Tok açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan oğlu T.C. ile yurt dışına kaçan Yazar Eylem Tok ile ilgili olarak açıklama yaptı.
8.03.2024 Gündem
Memurun ikramiyesi iptal oldu
Memurun ikramiyesi iptal oldu Memurların, toplu sözleşme ikramiyesi Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla iptal oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:
7.03.2024 Ekonomi
CHP'nin AYM başvurusu üzerine iptal edildi! '2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'
CHP'nin AYM başvurusu üzerine iptal edildi! '2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurlara toplu sözleşmeler üzerinden verilen hak ve kazanımların CHP’nin, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurusu üzerine dün iptal edildiğini belirtti.
6.03.2024 Haberler
CHP'nin AYM başvurusu üzerine iptal edildi! '2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak'
CHP'nin AYM başvurusu üzerine iptal edildi! '2 milyon memurun maaşı 345 TL azalacak' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurlara toplu sözleşmeler üzerinden verilen hak ve kazanımların CHP’nin, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurusu üzerine dün iptal edildiğini belirtti.
6.03.2024 Ekonomi
AYM Başkanvekilliğine Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin karar yayımlandı
AYM Başkanvekilliğine Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin karar yayımlandı Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
5.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması! 'İnşallah parlamentomuzda bu uzlaşma sağlanır'
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması! 'İnşallah parlamentomuzda bu uzlaşma sağlanır' Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya’nın proje tanıtım toplantısına katıldı.
2.03.2024 Gündem
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 28 Şubat Sempozyumu'na katıldı.
28.02.2024 Haberler
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız
Bakan Tunç: Bugün yargımız her şeyden daha bağımsız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 28 Şubat Sempozyumu'na katıldı.
28.02.2024 Gündem
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e 5 yıl hapis cezası
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e 5 yıl hapis cezası MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Gül’ü ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
28.02.2024 Gündem
Tamas Sulyok Macaristan'ın yeni Cumhurbaşkanı seçildi
Tamas Sulyok Macaristan'ın yeni Cumhurbaşkanı seçildi Macaristan'da eski Cumhurbaşkanının çocuk istismarı affı skandalından sonra yeni cumhurbaşkanı seçildi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Tamas Sulyok Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı oldu.
26.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Anayasa Mahkemesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.