Ankara Barosu

Ankara Barosu

Son dakika Ankara Barosu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ankara Barosu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ankara Barosu haber sayfamızda...

Ankara Barosu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.326 ankara barosu haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Amasya'daki programının ardından Ankara'da, Ankara Sanayi Odası 60'ıncı Kuruluş Yılı Ödülleri programı kapsamında düzenlenen iftara katıldı. Programa Yılmaz'ın yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok da katıldı.
18.03.2024 Gündem
Özel, A Takımını belirliyor
Özel, A Takımını belirliyor CHP Parti Meclisi (PM) bugün ilk toplantısını yapacak. Genel Başkanı Özgür Özel’in A Takımını yani yeni MYK’sını PM’ye sunup, oylatabileceği belirtiliyor. Özel’in MYK’sını tümüyle yeni isimlerden oluşturacağı, tek istisna olarak daha önce MYK’da görev almış Selin Sayek Böke’yi A Takımı’na taşıyacağı belirtiliyor.
11.11.2023 Gündem
Ankara’da gündem Yargıtay kararı
Ankara’da gündem Yargıtay kararı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Milletvekili Can Atalay’a ilişkin tahliye talepli hak ihlali kararına uymama kararı alarak, ihlal kararı veren dokuz AYM üyesi hakkında suç duyurusunda bulunması hem yargı hem siyaset kulislerini hareketlendirdi.
10.11.2023 Gündem
Dina cinayeti davasında 8 tanık dinlendi
Dina cinayeti davasında 8 tanık dinlendi Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin tutuklu yargılanan Dursun Acar (55), adliye binasında alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden sanık, "Öleceğini de tahmin etmedim. Nereye gittiğini de görmedim. Polislere haber vermedim çünkü başına böyle bir şey geleceğini düşünmedim. Ben televizyonda yabancı bir kızın öldüğünü gördüm ama o olduğunu tahmin etmedim, tanımadım. Polis gelince o kızın arabama binen kişi olduğunu anladım" dedi.
8.11.2023 Gündem
Avukat Belen Nesil'in ölümü: KADES uygulamasından 3 kez yardım istedi
Avukat Belen Nesil'in ölümü: KADES uygulamasından 3 kez yardım istedi Ankara'da avukat Belen Nesil Coşğun'un (24) tabancayla vurulup hayatını kaybettiği olaya ilişkin tutuklanan erkek arkadaşı Muhammet Balcı hakkında 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı.
21.10.2023 Gündem
Avukatlar: Yetersiz Vatandaş: Pahalı
Avukatlar: Yetersiz Vatandaş: Pahalı Avukatlık ücretlerine yapılan zamla ilgili Milliyet’e konuşan Avukat Fırat Bilici, artışın avukatlar açısından yeterli olmadığını, vatandaşlar açısından ise oldukça maliyetli olduğunu söyledi.
22.09.2023 Gündem
Avukatlar TBB’nin 54’üncü yaşını kutluyor
Avukatlar TBB’nin 54’üncü yaşını kutluyor Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, birlik yönetim kurulu üyeleri ve Ankara Barosu yönetimi ile TBB’nin 54. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.
9.08.2023 Gündem
Avukat Belen Nesil Çoşğun'un ölümünde flaş gelişme! Erkek arkadaşı tutuklandı
Avukat Belen Nesil Çoşğun'un ölümünde flaş gelişme! Erkek arkadaşı tutuklandı Ankara'da, tabancayla vurularak hayatını kaybeden avukat Belen Nesil Çoşğun'un (24) erkek arkadaşı Muhammed B., çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
16.06.2023 Gündem
Ankara’da genç avukatın sır ölümü! Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı
Ankara’da genç avukatın sır ölümü! Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı Ankara’da 24 yaşındaki kadın avukatın göğüs bölgesinden silahla vurulmuş halde bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan avukatın erkek arkadaşının adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
16.06.2023 Gündem
Ankara Barosu: Av. Belen Nesil Coşğun ateşli silahla yaralanma sonucu hayatını kaybetti
Ankara Barosu: Av. Belen Nesil Coşğun ateşli silahla yaralanma sonucu hayatını kaybetti Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada, Avukat Belen Nesil Coşğun'un ateşli silahla yaralanma sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.
15.06.2023 Gündem
Yeğenini çöp evde tutan teyze hakim karşısında!
Yeğenini çöp evde tutan teyze hakim karşısında! Bursa’da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (10) 'çöp ev'deki kilitli odada alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın, 27 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Bursa 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatının katılma talebi reddedildi. Acar’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Temmuz’a erteledi.
24.05.2023 Gündem
Ayda 20 bin kişi bu tuzağa düşüyor! 'Taciz konuşmalarını avukatlara sattılar'
Ayda 20 bin kişi bu tuzağa düşüyor! 'Taciz konuşmalarını avukatlara sattılar' Sosyal medyada kadınlara ait sahte hesaplar açarak tanıştıkları kişileri taciz suçlamasıyla dolandırdıkları öne sürülen 10'u avukat 14 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
21.05.2023 Haberler
Ayda 20 bin kişi bu tuzağa düşüyor! 'Taciz konuşmalarını avukatlara sattılar'
Ayda 20 bin kişi bu tuzağa düşüyor! 'Taciz konuşmalarını avukatlara sattılar' Sosyal medyada kadınlara ait sahte hesaplar açarak tanıştıkları kişileri taciz suçlamasıyla dolandırdıkları öne sürülen 10'u avukat 14 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
21.05.2023 Gündem
Tokat'ta AK Parti 3, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkardı
Tokat'ta AK Parti 3, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkardı Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için dün sandık başına gitti. Tokat’ta resmi olmayan kesin sonuçlara göre; AK Parti 3, MHP ve CHP ise 1'er milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Ankara’da mide bulandıran olay! Köpeğe cinsel saldırıdan tutuklandı
Ankara’da mide bulandıran olay! Köpeğe cinsel saldırıdan tutuklandı Ankara’nın Çankaya ilçesinde, fırın çalışanı Kırgızistan uyruklu Zafer Şukurcanov (37), köpeğe cinsel saldırıdan tutuklandı.
24.04.2023 Gündem
Sandık güvenliği için 1500 avukat başvurdu
Sandık güvenliği için 1500 avukat başvurdu Ankara Barosu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde “gönüllü” olarak görev almak isteyen avukatlar için sandık güvenliği eğitimi düzenliyor.
4.04.2023 Gündem
Ankara Barosu, 'sandık güvenliği' eğitimi verecek
Ankara Barosu, 'sandık güvenliği' eğitimi verecek Ankara Barosu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde gönüllü olarak görev almak isteyen avukatlar için sandık güvenliği eğitimleri düzenleneceğini duyurdu.
17.03.2023 Gündem
Ünlülerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları
Ünlülerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları Sanat dünyasının önemli isimleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisini de unutmayan ünlülerimiz, "Bu büyük enkazın ortasından da haykıralım hep birlikte; yaşasın kadınlar, yaşasın çocuklar, yaşasın insanlar! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü..." dedi.
8.03.2023 Cadde
Cemevlerine saldıran sanık için adli tıptan rapor talebi
Cemevlerine saldıran sanık için adli tıptan rapor talebi Ankara'da 4 cemevine saldırıp 2 kişiyi yaralayan tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca ile onunla bağlantılı olduğu belirlenen 2 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, Ankara Şehir Hastanesi'nin 'akli dengesinin yerinde olmadığı' yönünde rapor verdiği Karaca için adli tıp kurumundan rapor istedi.
30.01.2023 Gündem
Konya'da barınakta köpeği eziyet ederek öldüren 2 sanık tahliye edildi
Konya'da barınakta köpeği eziyet ederek öldüren 2 sanık tahliye edildi Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, köpeğin kürekle öldürülmesi olayıyla ilgili davada; mahkeme heyeti, köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın (28) tahliyesine karar verdi. Duruşma 20 Ocak tarihine ertelendi.
2.01.2023 Gündem
CMK tarifesine %123 zam
CMK tarifesine %123 zam Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen müdafi veya vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2023 yılı ücret tarifesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.
30.12.2022 Gündem
18 adliyeye daha çocuk görüşme merkezi
18 adliyeye daha çocuk görüşme merkezi ‘İcradan çocuk teslimi’ni bitiren yasal düzenlemenin ardından hayata geçirilen çocuk görüşme merkezlerinin sayısı artıyor. Adalet Bakanlığı, çocuk görüşme merkezi uygulamasının 18 adliyede daha başladığını duyurdu.
13.12.2022 Gündem
Belediye aracında kanlar içindeki köpekler hayvanseverleri isyan ettirdi
Belediye aracında kanlar içindeki köpekler hayvanseverleri isyan ettirdi Ankara'nın Mamak ilçesinde belediye ekiplerinin küpeli sokak köpeklerini toplarken 2'sini şiddet uygulayarak öldürdüğü iddia edildi. Hayvanseverler, belediyenin hayvan barınağı önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Mamak Belediyesi, köpeklerin araç çarpması sonucu öldüğü açıklamasını yaptı.
25.11.2022 Gündem
‘İkinci baro’dan sonra ‘alternatif meslek odası’ gündemde
‘İkinci baro’dan sonra ‘alternatif meslek odası’ gündemde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın, “TSK’nın PKK’ya karşı yürütülen sınırötesi operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarının soruşturulması gerektiği” yönündeki sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgili bakanlara “meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışması” talimatı verdiğini açıklaması, gözleri AK Parti’de başlatılacak yeni yasa çalışmasına çevirdi.
27.10.2022 Gündem
Müvekkilinin boşanırken devrettiği mallarını geri vermeyen avukata dava açtı
Müvekkilinin boşanırken devrettiği mallarını geri vermeyen avukata dava açtı Ankara’da avukat Sezai G. hakkında, müvekkili Ömer Faruk S.'nin boşanma aşamasındayken 3 ev, 1 iş yeri ve 2 arsa olmak üzere 6 adet taşınmazını 'güvence senedi' karşılığında üzerine alıp, daha sonra geri vermediği iddiasıyla, dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Öte yandan Ömer Faruk S'nin bu nedenle yaşamına son verdiği, intihar notunda avukatla ilgili detay ise dikkat çekti.
5.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ankara Barosu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.