Kadınlar için önce yıllar geçmek bilmezler sonra da hızlıca uçup gidiverirler. Bir kadın için yıllarla baş etmenin ne kadar zor olduğunu bilirim. Hayatı kaçırmamak, zamanı yakalamak için verdiği savaşı bilirim. Hele çocukları varsa onlara tecrübelendikçe, olgunlaştıkça öğrendiklerini onlara aktarmaya zamanı olsun ister. Yanlışlarını düzeltmek, telafi etmek için adeta zamana savaş açar. Çünkü anne bilir ki “doğru bilgi hayatımızı değiştirir” yanlış bilgi de… Yine anne bilir ki “inanmak” onu yaşamaktır.

Haberin Devamı

Annelik bilinmeyene açılan ve her gün yeniden doğan bir kapı, sürprizli günlerle dolu dolu geçen yıllar, Tanrı’yla yaptığın gizli bir kontrattır.

Anne olmak kadına iyi gelir. Birine kendini ait hissetmek, unuttuklarını hatırlamak, çocukluğunu, gençliğini yeniden yaşamak, yaşam enerjisi verir.

Anneler çocuklarının doğuştan getirdikleri işaretleri görürler ve kendimizi bulma yolculuğumuzda baş kahraman olurlar. Kendimizi ve yaşamı doğru tanımamızda pusula olurlar. Hayat bizi üşüttüğünde kalpleri ile yol gösterirler. Annemiz yanımızdaysa, bunu hissetirmişse kaygılarımızı bir rüzgar alır götürür. Yerine yağmurla gelen huzur oturur.Başkaları için bir şey yapan kendisi için de yapabilir. Bazen annelerin bunu kaçırdığını düşünüyorum.Bunu kaçıran kadın yanlışa düşer. Kendini herşeyin üstesinden gelebilecek güçte olduklarını düşünür, herşeyi düşünüp hesap edebileceğini. Bazen de gücünün farkında olmaz. Hayatını tek birşeye adar. Oysa kendinin farkında olmamak hayatı ziyan etmeyi getirir. Hayatta tek bir şeyle yaşamak tek birşeyle yıkılmayı doğurur.

Tüm kadınlara gücünün ve güçsüzlüğünün farkında olmalarını ve hayatlarında kendilerini yasladıkları başka başka renkler olan bir hayat kurmalarını diliyorum.

Fedakarlığı, sabrı, emeği ile bizim için yapamayacağı bir şey olmayan bunu cesurca ortaya koyan annelerimiz. Sevgilerini en içten, en zarif halleriyle sıcacık hissetmemize sebep olan, içimize ılık ılık şefkat ve güven aşılayan annelerimiz. Onları hep içimizden taktir ettik; ellerini, gözlerini öptük. Yokluklarında çektik kokularını içimize. Bugünden sonra dışımızdan öpmek, taktir etmek ve bunu hissettirmek dileğiyle.

Haberin Devamı

Kalbimizle yaptığımız kontratı tazelemek, yenilemek ve sevgiyle yoğurmak umuduyla.