Anne Sağlığı

Anne Sağlığı

Son dakika anne sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan anne sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan anne sağlığı haber sayfamızda...

Anne Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.486 anne sağlığı haberi bulunmuştur.
Muharrem İnce'den CHP'ye: İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz
Muharrem İnce'den CHP'ye: İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu'na konuk oldu. İnce, Muhalefete tepki gösteren İnce, 'İstanbul’u alacağım derken Türkiye’yi kaybedersiniz. Yerel seçimde süreç iyi yönetilmiyor. Muhalefetin yöntemleri yanlış.' şeklinde konuştu.
24.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık diplomasisi! Peş peşe önemli görüşmeler...
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık diplomasisi! Peş peşe önemli görüşmeler... Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda urundi Cumhuriyeti Devlet Başkanı eşi Angeline Ndayishimiye ve Birleşmiş Milletler Karayolu Güvenliği Özel Temsilcisi Jean Henri Todt ile Sıfıt Atık projesi kapsamında görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.
30.10.2023 Gündem
Tek başına mucizevi besin! Bebeğinizi süte doyurmanın 8 basit yolu
Tek başına mucizevi besin! Bebeğinizi süte doyurmanın 8 basit yolu Emzirmenin istek ve bilgiye sahip her kadının rahatlıkla başarabileceği bir süreç olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu, yeni doğum yapmış annelere başarılı emzirmenin 8 etkili yolunu anlatarak önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
7.08.2023 Genel Sağlık
'Enkazdan çıkıp doğuma gelen kadınlar vardı'
'Enkazdan çıkıp doğuma gelen kadınlar vardı' Depremin beşinci gününden itibaren gönüllü olarak gittikleri Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde 150’yi aşkın doğum, 50’den fazla sezaryen yaptıran Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ekibiyle, afet koşullarının kadın sağlığı ve doğum süreçlerine etkisini konuştuk.
26.03.2023 Pazar
Nüfusları yaşlanan ülkeler doğum oranını artırmak için neler yapıyor?
Nüfusları yaşlanan ülkeler doğum oranını artırmak için neler yapıyor? Çin’in nüfusunun 62 yıldır ilk kez azaldığını açıklamasından kısa süre sonra Japonya Başbakanı Fumio Kişida da ülkesindeki düşük doğum oranlarının ve nüfusun yaşlanmasının “acil bir risk” teşkil ettiği konusunda uyarılarda bulundu.
26.01.2023 Dünya
Anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı
Anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sıcak havalarda anne adaylarının sauna ve hamama bağlı olarak sıvı kaybı yaşama, klimaya bağlı olarak da enfeksiyon kapma uyarısında bulundu.
5.07.2022 Sağlık
Anne olmaya karar verdiyseniz dikkat! Hamilelik öncesi 10 önemli öneri
Anne olmaya karar verdiyseniz dikkat! Hamilelik öncesi 10 önemli öneri Hamilelik kadınların yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası oluyor. Mutluluk ve endişe çoğunlukla iç içe geçerken, anne adaylarının bu özel süreçte bazı kurallara dikkat ederek zorlukları en aza indirip, çokça keyif alabilmeleri mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Harika Bodur Öztürk, anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren alınması gereken 10 önlemi anlattı.
Anne sütünü artırmanın en kolay yolu buymuş!
Anne sütünü artırmanın en kolay yolu buymuş! Anne sütünü artıracak mucizevi bir besinin olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Nalan Karabayır, "Havuç, dereotu, arpa, yulaf, incir, keten tohumu gibi besinlerin sütü arttırdığı bildirilmekle anne sütünün artmasını sağlayan en önemli faktörün bebeği özellikle ilk aylarda, günde en az 8-12 kez, 15-20 dakika emzirmek olduğu unutulmamalıdır.  Fazla miktarda çay ve kahve tüketimi içerdiği kafein nedeniyle bebekte ağlamalara neden olmak dışında idrar söktürücü etkisi ile annede sıvı kaybına da yol açabilir" dedi.
3.08.2021 Çocuk Sağlığı
Hamileyken koronavirüse yakalandı... Entübe edilen kadın, bebeğiyle ilk kez buluştu
Hamileyken koronavirüse yakalandı... Entübe edilen kadın, bebeğiyle ilk kez buluştu İstanbul'da yaşayan 1,5 yıllık evli Rıdvan ve Zeynep Atagün çifti, ilk bebeklerinin doğumuna hazırlanırken 21 yaşındaki Zeynep'in Kovid'e yakalanmasıyla hayatları alt üst oldu.
28.05.2021 Yaşam
Son dakika... Pandemi döneminde doğum sırasında anne ve bebek ölümleri üç kat arttı
Son dakika... Pandemi döneminde doğum sırasında anne ve bebek ölümleri üç kat arttı Gelen son dakika haberine göre; dünyanın dört bir yanında Covid-19 hastalığıyla mücadele sürerken, kadınların cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakları daha da kırılgan hale geldi. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, Uluslararası Anne Sağlığı ve Hakları Günü kapsamında, pandemiyle mücadelenin, annenin gebelik dönemi ve doğum sonrasındaki ihtiyaçlarını da kapsayacak şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu.
11.04.2021 Dünya
Normal Doğum Yapanlar Doğumdan Sonra Hastanede Ne Kadar Kalır?
Normal Doğum Yapanlar Doğumdan Sonra Hastanede Ne Kadar Kalır? Kadınların en önemli zamanlarından birisi de şüphesiz doğum yaptıkları gündür. Doğum yapmanın pek çok çeşidi olsa da en çok tercih edilen doğum şeklin normal doğum olmaktadır. Doğal doğum olarak da adlandırılan normal doğum hem bebek hem de anne sağlığı açısından çok önemlidir. Peki normal doğum yapanlar doğumdan sonra hastanede ne kadar kalır? Sizlere normal doğum hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
17.02.2021 Sağlık
Hamilelikte mide ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Gebelikte mide yanması çözümleri
Hamilelikte mide ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Gebelikte mide yanması çözümleri Hamilelikte mide ağrısı, bazen hafif bir şekilde hissedilirken bazen de çok şiddetli bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Mide ağrısı, hamilelik sürecinin ne kadar zorlu ve stresli geçtiği ile doğru orantılı olacak şekilde artıyor. "Hamilelikte mide ağrısına ne iyi gelir?", sizler için derledik...
5.01.2021 Sağlık
‘Dağıtım aralıkta başlayabilir’
‘Dağıtım aralıkta başlayabilir’ Dünyada yeni tip koronavirüs salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 56 milyon 800 bini aştı. Virüs nedeniyle 1 milyon 360 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayıları kritik eşikleri aşarken, salgının etkili olduğu ülkeler kısıtlamaları sıkılaştırdı. Salgına karşı aşı yarışında da sona gelindi. Deneysel Kovid-19 aşısının yüzde 95 etkili olduğunu duyuran BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, ‘Aralık ayının ikinci yarısında onay alıp Noel’den önce tedarike başlayabileceğimizi sanıyorum’ dedi
20.11.2020 Dünya
Emzirmenin anne sağlığına faydaları nelerdir? Tek tek açıkladı!
Emzirmenin anne sağlığına faydaları nelerdir? Tek tek açıkladı! Emzirmek anne ile bebek arasında eşsiz bir bağ kuruyor. Doğal bir antibiyotik olan anne sütü bağışıklığı güçlendiriyor, şekillendiriyor; bebeğin gelecekte sağlıklı bir birey olmasını sağlıyor. Değerli içeriği sayesinde bebeğe kalkan olan anne sütü bebeği olduğu kadar annenin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Arzu Kublay emzirme ve emzirmenin faydaları hakkında önemli bilgiler verdi
6.10.2020 Genel Sağlık
AÇEV’le annelere destek programı
AÇEV’le annelere destek programı Buca Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle 3-6 yaş çocuğu olan annelere eğitim semineri gerçekleştirdi
4.03.2020 Ege
Yasa yetmez, toplumsal  değişim desteklenmeli
Yasa yetmez, toplumsal değişim desteklenmeli TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, erken yaşta evlilikler konusunda diğer ülkeleri inceledi. Araştırmada 18 yaş altı her evliliğin erken yaşta evlilik olduğu belirtildi.
4.02.2020 Gündem
Anne sütünün faydaları
Anne sütünün faydaları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Yeni Doğan Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seyhan Erişir Oygucu emzirme oranlarının arttırılması ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinin desteklenmesi amacıyla her yıl 1-7 Ağustos tarihlerinin tüm dünyada Dünya Anne Sütü Haftası olarak kutlandığını belirterek, anne sütünün bebeklerin gelişimindeki önemine dikkat çekti.
2.08.2019 Bebek
Son dakika: Bebek ve diyet gıdalarında yeni dönem
Son dakika: Bebek ve diyet gıdalarında yeni dönem Bebek ve küçük çocuk ek gıdaları ile vücut ağırlığı kontrolü için diyetin yerini alan gıdaların etiketinde ve reklamlarında, tedavi etme veya iyileştirme özelliğine sahip olduğunu bildiren ifadeler bulunamayacak.
2.07.2019 Ekonomi
Prof. Dr. Canfeza Sezgin: O bir palavra ve kandırmacadır
Prof. Dr. Canfeza Sezgin: O bir palavra ve kandırmacadır CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan Prof. Dr. Canfeza Sezgin, kanser tedavisinde Küba ve İsrail gerçeğini anlattı.
10.04.2019 Gündem
Prof. Dr. Canfeza Sezgin: O bir palavra ve kandırmacadır
Prof. Dr. Canfeza Sezgin: O bir palavra ve kandırmacadır CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan Prof. Dr. Canfeza Sezgin, kanser tedavisinde Küba ve İsrail gerçeğini anlattı. CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40'a konuk olan Fitoterapi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, "Küba'da kanser aşısı bulundu diye, kanserin tedavisinin de yapılabildiği söyleniyor. Birçok kişi bu nedenle aşısı olmak için Küba'ya gidiyor. Söylendiği gibi kanser orada görülmeyen, görülse de tedavi edilebilen bir hastalık mı? Bir de bunun Küba değil sadece İsrail kısmı da var. İsrail'e de birçok insan kanser tedavisi için gidiyor. Hatta 'İsrail'de kanser yok'. Bu da efsanelerden biri. 'İsrail'de kanser görünmüyor' gibi. Küba ve İsrail'de iddia edildiği gibi kansere çare bulundu mu?" sorusuna yanıt verdi.  "Örnek alınması gereken asıl orası" Cevabına Küba'nın sağlık makamlarının kaynaklarını refere ettiğini belirterek başlayan Prof. Dr. Canfeza Sezgin, "Küba'nın kendi kaynaklarını refere ederek, kitabımda bunu paylaştım. Bazen diyorlar ya 'Amerikan kaynağı veya İngiliz kaynağı Küba'yı batırmak için veya işte çamur atmak için yanlış beyanda bulunabilirler'. Ben de bizzat Küba kaynaklarına baktım. Küba'da kanser dünyada görülen ortalamalarda. Daha önce daha azmış. Ama giderek artmış. Tabii daha az olmasının nedeni Küba'da koruyucu sağlık hekimlik hizmetleri fazla. Örnek alınması gereken asıl orası. Bebek sağlığı, anne sağlığı ve genel toplum sağlığı açısından önemli" dedi. Küba'daki sorunlardan da bahseden belirten Prof. Dr. Sezgin, "Küba'nın daha çok batı tipi beslenmeye doğru kayma meyli var. Batı tipi beslenme dediğimiz zamanda işlenmiş gıda, şekerli içeceklerin daha yoğun tüketildiği, daha az hareketin olduğu ve daha fazla kilonun alındığı bir tarza kayıyor. Tabii ki batıda buna beslenmesine rağmen tıp geliştiği için burada insanlar daha uzun yaşıyorlar. Ama Küba gibi ülkelerde ve bizim gibi ülkelerde bu tür beslenmeler ciddi sağlık
11.09.2019 Televizyon
Anne sütü nasıl arttırılır?
Anne sütü nasıl arttırılır? Anne sütünün az olması pek çok anneyi endişelendiren bir durumdur. Peki anne sütü nasıl arttırılır? Anne sütünü attıran besinler nelerdir? Anne sütünü arttırmak için ne yapılmalı? İşte anne sütünü arttıracak öneriler...
6.07.2020 Doğum Sonrası
Çocuklarda obezite nasıl önlenir?
Çocuklarda obezite nasıl önlenir? Gebelikte fazla kilo alımı çocukta obezite riskini arttırıyor! Peki çocuklarda obeziteyi önlemek için neler yapılabilir? Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Elif Özsu çocuklarda obezite konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
18.05.2018 Ebeveyn
Gebeliğin 25. haftası
Gebeliğin 25. haftası İlk trimester bitti. Artık 2. trimesterin son haftasında, yani gebeliğin 25. haftadasındasınız. Bir sakız kabağı büyüklüğündeki bebeğinizin tekmelerini artık daha sert hissedeceğiniz bir dönemdesiniz. “Baby shower” hazırlıklarına başladığınız bu dönemde bebeğiniz ne durumda ve sizi nasıl etkiliyor diye merak ediyorsanız okumaya devam edin.
2.05.2018 Gündem
Gebelikte 37. hafta, hamileliğin 37. haftası
Gebelikte 37. hafta, hamileliğin 37. haftası 9 ay 10 günlük serüvenin 37. haftasındasınız. Bebeğinizi kucağınıza almanıza çok az kaldı. Peki bu serüvenin sonuna yaklaşmışken bebeğiniz ne durumda, sizin vücudunuzda ve psikolojinizde olan değişiklikler normal mi, sona yaklaşmışken ne yapmak, nasıl hareket etmek gerekmektedir?
30.04.2018 Gündem
Birinci trimesterin sonunda gebelik durumu
Birinci trimesterin sonunda gebelik durumu 12. haftayı da tamamlayarak ilk trimesterin sonuna gelmiş bulunmaktasınız. Açılan iştahınız ve büyümeye başlayan karnınız yüzünden endişelenmenize gerek yok. Bebeğinizin sağlıkla büyüdüğünü anladığınızda hiçbirinin bir önemi kalmayacaktır.
30.04.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anne Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.