Siyaset Anne ve üç çocuğun dramı Meclis’e geldi

Anne ve üç çocuğun dramı Meclis’e geldi

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’in elindeki Türk anne E.Y. ile üç çocuğunun yürek burkan dramı TBMM’ye uzandı. Adana’da yaşarken kocası tarafından rızası olmadan Irak’a götürülen kızı ve torunları için çalmadık kapı bırakmayan H.E. ailenin Bağdat’ta alıkonulduğu bilgisine ulaştı.

Anne ve üç çocuğun dramı Meclis’e geldi

Damadı DAEŞ tarafından öldürülen H.E.’nin kızının ve torunlarının kurtarılması için yaptığı başvuruyu Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır işleme alarak, konuyu Dışişleri Bakanlığı’na iletti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı ise TBMM’ye gönderdiği resmi yazıda, “DEAŞ terör örgütüne üye olmak” veya “DEAŞ terör örgütüne lojistik destek sağlamak” suçlamasıyla Bağdat’ta tutuklu bulunan vatandaşlarımızın durumunun, Bağdat Büyükelçiliği ve ilgili kurumlarla eşgüdüm halinde yakından takip edildiğini kaydetti.

Bakanlık, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Bahse konu Bağdat’ta tutuklu bulunan ve teknik heyet çalışması sonucu Türk vatandaşlığı tespit olunan E.Y. (Refakatinde üç çocuğu bulunmaktadır.) hakkında Irak mahkemelerince hüküm verildiğine dair bir bilgiye rastlanmamıştır. Konu Irak makamları nezdinde araştırılmaya devam edilecektir.”

‘Girişim yapılacak’

“Bu kapsamda, Türk vatandaşlığı belirlenenlerden suçlu olmadıkları tespit edilenlerin, başta çocuklar olmak üzere en kısa sürede ülkemize teslim edilmesi için Bağdat Büyükelçiliğimizce Irak makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Irak mahkemelerince hakkında nihai hüküm verilenlere ilişkin olarak ise “Türkiye Cumhuriyeti ile Irak Cumhuriyeti Arasında Hukuki ve Adli İşbirliği Sözleşmesi” ve ilgili ulusal, uluslararası mevzuat çerçevesinde girişim yapılacaktır.