Annelere İlk Yardım Hediyesi

Hayatta köklü değişimler yaşarız. Tüm süreçlerimizin etkilendiği, başkalaştığımız, bazen kabuklarımızı atıp yeniden doğduğumuzu hissettiğimiz, bazen acı tecrübeler yaşayıp olgunlaştığımız, bazen hormonlarımızın etkisiyle biyolojik olarak yaş aldığımız, bazen tesadüfen tanık olduğumuz pek çoklarını sayabileceğimiz değişimler...

Tüm bu değişimleri değerlendirdiğimizde, ortak olan bir kelime hepimize göz kırpar ''ANNE''. Mutlaka, annemizle yaşadığımız bir anı ya da anne olduğumuz gün gelir aklımıza. Varlığında şükrederiz. Yokluğunda dua ederiz. Anne olduğumuz güne kocaman gülümseriz. Anne kelimesinin geçtiği her duygu köklü değişimi de beraberinde getirir.

Haberin Devamı

Anneler için, 'Anne olunca anlarsın' lafının anlam bulduğu gün başlayan macera; anne adayları için bir çocuğun hayatına dokununca başlar. Oksijen maskesini çocuğumdan önce kendime takmalıyım anonsuyla bile vicdan yapan annenin ömrü, çocuğunu düşünmekle geçer. Çünkü anne olmak bunu gerektirir! İlk bakışı, ilk konuşması, ilk adımı, ilk kahkahası, ilk başarısı, ilk aşkı, ilk daha birçok anısı ile anneler hep çocuklarının yanındadır.

Çocukların canı yansa, annelerin dünyası kararır. Bu yüzden çocuğunun ilk gözyaşı, ilk aşısı, ilk acısı, ilk hastalığı, ilk yarası, ilk daha birçok vakasında öpücüğü ile ilk müdahaleyi yapan annelerimizin güvende hissetmeleri, kazaların olmadan önlenmesi, risklerin değerlendirilerek ortadan kaldırılması ve oluşabilecek durumlarda ilk müdahalenin yapılabilmesi için ilk yardım eğitimi çok önemlidir.

Çünkü korumakla başlar her şey. Gözümüzden bile sakındığımız en kıymetlilerimizi korumak, onlara bir şey olmadan kazaları önlemek, olay anında müdahale edebilmek ya da yardım nasıl alabileceğimizi bilmek hepimizin ihtiyacıdır.

Değerli annelerimizle, önce kendilerini daha sonra da kıymetli çocuklarını koruyabilmeleri için sosyal sorumluluk projesi kapsamında Üsküdar Belediyesi Anneler Günü Etkinliğinde Hayata Renk Ver Derneği katkılarıyla Hemşireler Günü'nde ilk yardım bilgilerimizi paylaşarak, annelerimize ilk yardım bilgileri hediye ettik.

Haberin Devamı

İlk Yardım Hayat Kurtarır.

İlk Yardım Eğitmeni Uzman Hemşire Ayşe Şengel

www.aysesengel.com