Antalya Antalya'da Havadan Görüntü Destekli Trafik Denetimi

Antalya'da Havadan Görüntü Destekli Trafik Denetimi

15.10.2018 - 16:48 | Son Güncellenme:

.

Antalyada Havadan Görüntü Destekli Trafik Denetimi

ANTALYA (AA) - Antalya polisi, Antalya-Burdur karayolunda helikopter ve uçangözle havadan görüntü destekli trafik denetimi yaptı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya-Burdur karayolunda helikopter ve uçangözle havadan görüntü destekli denetlemede bulundu.

Denetimler sonucunda kural ihlali yaptıkları tespit edilen sürücülere ceza uygulandı.

Denetimlerin sürdürüleceğinin belirtildiği açıklamada, "Çalışmalarımızla yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyması, trafik kazalarının en az seviyeye indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir." denildi.

- İlçelerde de jandarma denetim yaptı

Bu arada Finike, Elmalı, Kaş ve Korkuteli ilçelerinde de jandarma ekiplerince helikopterden görüntü destekli trafik denetimi yapıldı.

Haberin Devamı

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerince, Finike, Elmalı, Kaş ve Korkuteli ilçelerinde, trafik güvenliğinin sağlanması ve sürücülerde her zaman denetim yapıldığı algısını oluşturmak maksadıyla eş zamanlı olarak havadan ve karadan trafik kontrolü yapıldı.

Yapılan kontrolde trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen 52 araç sürücüsüne 13 bin 653 lira idari para cezası uygulandı, ayrıca 23 araç trafikten men edildi, arama kaydı bulunan 1 araç da yakalandı.