Anti-aging Beslenme

Anti-aging kelime anlamı olarak, yaşlanma karşıtı olarak düşünülebilir. Geçen her bir dakika hayatımızın bir bölümünü alıp götürse de süreci iyi değerlendirebilmek bizim elimizde.

Yaşlanma süreci genetik faktörlerden, yaşam şartlarından, stresi tetikleyen durumlardan, beslenme koşullarından veya uyku sürelerinden dahi etkilenebilir. 30 yaşından sonra hücrelerin yenilenme hızının yıkım hızını yakalayamadığını düşünürsek, geçen zamana karşı koyabilmek şart.

Peki beslenme ile yaşlanmayı nasıl durdurabiliriz? Mümkün müdür? Hangi gıdaları tüketmeliyiz?

Haberin Devamı

Hücreleri doğru beslemek, onlara iyi bakmak ve bu desteği sağlamak evet beslenme ile mümkün. Yanlış beslenme alışkanlıkları, tek tip beslenme ile ortaya çıkan vitamin mineral eksikleri, kilo artışı, şekerli ve asitli gıdalar ile beslenmek, hareketsizlik, sigara kullanımı hücre bazında yaşlanmayı hızlandırıyor. Özellikle şekerden ve glisemik indeksi yüksek gıdalardan oluşan bir beslenme tarzı, insülini hızlıca yükselterek şeker ile birleşen zararlı maddelerin oluşumuna destek vererek yaşlanmaya daha da destek oluyor.

Serbest radikal dediğimiz hücrelere zarar veren bileşenlerden korunmak adına antioksidanlardan yüksek beslenmek şart. Koenzim Q10 içeren gıdalar bu konuda oldukça profesyonel. A, C, E vitaminleri, selenyum, çinko mineralleri, yüksek lif, taze sebze ve meyve, bağırsak sağlığını koruyan ve bağırsakları besleyen bileşenlere ağırlık vermek anti-aging beslenmenin temelini oluşturuyor.

Hazır ve paketli ürünler yerine pratik ve uygulanabilir tarifler ile de bu beslenmeyi desteklemek oldukça mümkün. Sağlıklı, anti enflamatuvar yağların endüstriyel yağların yerine geçmesi de sürece katkı sağlıyor.

Kolajen desteği veren besinler ise cildin elastikiyetini koruyarak anti aging beslenmenin de temelleri arasında yer alıyor.

Tüm bu bileşenleri ve yaşlanmaya savaş açan gıdaları detaylı inceleyeceğimiz yazı dizisine şimdilik hoş geldiniz. Önümüzdeki hafta Perşembe günü hep birlikte yaşlanma karşıtı gıdaları ve ardından tarifleri incelemeye başlıyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiden keyifli bir hafta sonu dilerim.