Anti-Zaman Maskelerini Evde Yapın

Çok sayıda kadın için doğadaki malzemeler bir güzellik aracı artık. Bizleri sıkı takip edenler olumlu sonuçları gördükçe, mutfaktaki herşeyden ve doğadan kendilerine cilt maske ve kremleri hazırlamayı günlük rutin iş haline getirdiler. Mükemmel ve ucuz bir çözüm olan bu uygulamalar için doğru olanı bılmek, bunu öneren uzmanın ttariflerine sadık kalarak uygulamak önemli. Kendi evinizde doğal reçeteleri kolayca yapabilirsiniz. Örneğin göz çevresindeki kırışıklıkların nasıl giderileceğine dair ucuz olmayan pek çok çözümleri var. Özellikle yüz kırışıklarına gelince, çok sayıda kozmetik rafları pek çok ürünle dolup taşmış durumda.Yaşlanmanın kaçınılmaz sonuçlarını hafifletecek yöntemleri için biraz istek ve az emekle öğrenebilirsiniz. Ben "anti-zaman maskesi" olarak anlatıyorum. Evinizde yapacağınız anti-kırışık yüz maskeleriyle çevrenizde fark yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sadece 20 dakika

Cildimizi güçlendiren önemli vitaminler; A, C, B6 ve B12, balda büyük ölçüde bulunur. Bal cildi canlandırır, yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Cildi serbest radikallerden koruyan ve çok daha fazla antioksidan içerdiğinden bütün cilt maskelerde balı kullanmak gerekir aslında. Bir çorba kaşığı balı bir çay kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırın. İçine bir damla lavanta esans yağı ekleyin. Homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırın. Daha sonra iyice temizlenmiş bir yüzünüze, ardından boyun bölgesine uygulayın. Yirmi dakikalık süre, doğal kırışıklık önleme maskenizin ciltte işlem yapması için yeterlidir. Ilık su ile durulayın. Yüzünüzdeki nemin uzun süre devam etmesini istiyorsanız nane suyu ile durulmanızı öneririm.

Yeni hücreler yaratır

Avakado, olağanüstü bir yüz kırışık önleyici meyvedir. Bu meyve, cildin nem kaybını gideren ve yaşlanmayı etkili bir şekilde yavaşlatan antioksidanlar içerir. Avokado, yüzdeki mevcut cilt hücrelerinin yenilenmesini ve yeni hücrelerin yaratılmasını sağlar. Cildi besler ve pürüzsüzleştirir. Derideki çeşitli iltihapları hafifletir. Nasıl uygulayacağınıza gelince; Avakado'yu soyun ve ince ince doğrayın. Sonra çatalla ezin. (Mikserde de karıştırabilirsiniz) Mayonez kıvamında bir karışım elde edinceye kadar bu işlemi sürdürün. İçine küçük bir tutam deniz tuzu ve bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bir kaç damla da elma sirkesi ilave edin. Doğal kırışık önleme maskeniz hazırdır. Daha önce iyi temizlenmiş bir yüze ve boynunuza uygulayın. İşlemi haftada 3 gün tekrarlayın. Bu sırada artan maskeyi buzdolabında tutun.

Haberin Devamı

Hindistan cevizi yağıyla karışan bal?

Bir başka doğal anti-kırışıklık maskesi bal ve hindistan cevizi yağından yapılır. Yapılışı çok basit olan bu maskede saha farklı ve mükemmel sonuç elde ettiğinizi göreceksiniz. Bir çorba kaşığı balı ve 1 şeker kaşığı hindistan cevizi yağı karıştırın ve yüze sürün. Bu maske, E ve C gibi değerli vitaminlerin zenginliği sayesinde, cildi önemli ölçüde düzgünleştirir, gerekli esnekliği sağlar. Ve elastikiyeti geliştirecek, ciltteki tahrişi azaltarak yaşlanma süreçlerini yavaşlatır. Yüzdeki istenmeyen kırışıklıkları azaltır.

Haberin Devamı

Kuşburnu yağı hücre yeniler

Cildi canlandırmak, zamanı geri çevirmek için kuşburnu maskeleri çok etkilidir. Çünkü bu doğal yağ hücere yeniler. 1 çorba kaşığı yoğurda 1 kaç damla kuşburnu yağı ekleyin. Biraz da bal ilave edin. Cildi temizlendikten sonra sürün ve 10-15 dakika boyunca kalsın. Bu maske cildin olumsuz dış etkilerle baş etmesine yardımcı olduğu gibi hücre yeniler, çizgileri hafifletir. Başka bir maske de havuçla yapılandır. Havucu rendeleyin, suyunu sıkın. O suya bir kaç damla kuşburnu yağı ilave edin. Birkaç damla da limon suyu sıkın . Ortaya çıkan konsantrasyon karışımı sürün. Bu maske de dikkatinizi çekmeye çalıştığım o naturel "anti -zaman maskeleri"nden biridir. Anti-zaman maskelerinin ipuçlarını her yazımda size vermeye devam edeceğim.

Kabak çekirdeğiyle farklı bir cilt

"Yüzümdeki kırışıklıkları nasıl azaltabilirim?" diye sık sık soruyorsunuz. Bir yöntem daha: Kabak çekirdeğine başvurun. 2 avuç kabak çekirdeğini soyun ve mikserden geçirin. İçine 10 damla hindistan cevizi yağı katın. Kırışıklık önleme maskenizi temizlenmiş yüze sürün. Yaklaşık yarım saat bırakın ve sonra ılık suyla çıkarın. Hergün bu maskeyi yapabilirsiniz.

Doğanın nimetlerinden faydalanmanız dileği ile

Herbalist Tarkan Güveloğlu

http://www.herbalisttarkan.com

tarkanguveloglu@hotmail.com

0 216 414 97 16