Ara Mevsimlerde Hayatta Kal!

Kış bitti mi, bahar hala neden gelmedi derken ara mevsimlerin kafa karıştırıcı etkisi altına girdiğimiz günler nihayet geldi. Hava durumunu an be an takip edilmesi gereken şu günlerde sabah içinizi ısıtacak güneş birkaç saat sonra dondurucu bir soğuğa dönüşebiliyor. Peki, böyle havalarda nasıl giyinmeli? Ara mevsimlerde hayatta kalma rehberi edinmeyi unutmayın!

Kış aylarının bittiği ve ilkbahara göz kırptığımız şu günlerde ne giymeliyim sorusu akılları sıklıkla karıştırıyor. Evden çıkarken sizi karşılayan güneşli bir gökyüzü yalnızca dakikalar içinde yerini gök gürültüsüne bırakabilme potansiyelini fazlasıyla içinde barındırıyor. Peki, ‘’ara mevsim’’ dediğimiz bu günlerde nasıl hayatta kalmalı? İşte işe yarayacak belli başlı tavsiyeler…

1- Kilit Parça: Trençkot

Haberin Devamı

Kışın üşüten, yazın ise hafif bir bunaltıya sebep olan trençkotlarınızı çok özlediyseniz dolaptan çıkarmanın tam vakti! İnce giysiler ile karşıladığınız baharın bu ilk günlerinde evden çıkmadan mutlaka üstünüze bir trençkot atmalısınız. Bu yılın militarist çizgileri trençkotlarda da kendini gösteriyor. Krem rengi trençkotlara ara verip kargo model bir trençkot kullanmaya ne dersiniz?

2- Unutmayın: Ceket Mevsimi

Kot, bomber, blazer, keten, tüvit ve çok daha fazlası… Giymeye fırsat bulamadığınız her tür kumaştan ceketleri çıkarmak için artık beklemenize gerek yok. Trençkot fazla klasik geliyor diyorsanız birbirinden farklı kesime sahip ceketler ile giysilerinizi ‘ara mevsimlere’ hazır bir hale getirebilirsiniz. Ceketlerin en güzel yanı ise her türlü stili ön plana çıkarmanıza yardımcı olacak birer yıldız parça oluşu!

3- Güçlü Duruş: Tulumlara Merhaba

Militarist stil bu bahar tüm dünyayı kavurmaya hazırlanıyor! Kadınların yeni güçlü duruş simgesi haline gelecek kargo tulum modelleri ara mevsimlerin hayat kurtarıcı parçalarından birisine hızla dönüşüyor. Yeşilin birbirinden farklı tonları ile karşımıza çıkan tulumlarda krem, bej ve ekru gibi farklı renklerin yanı sıra baştan aşağı pembe bir tulum ile ‘ kız gibi’ bir duruş sergileyebilirsiniz. Mevsime uygun olması ise en önemli avantajlarından birisi.

4- Cesur Olun: Zıt Parçalar

Haberin Devamı

Ara mevsimlerin en güzel yanı yeterince cesur olmaya müsaade etmesi. Mini eteğinizi kovboy botları ile taçlandırabilir ya da kalın kabanınızı mini bir şort ile kullanabilirsiniz. Ara mevsimin mottosunu hep birlikte belirlemeye ne dersiniz: Cesur ol!

5-Geri Dönüş: Şapka Mevsimi

Kış için fazla iddaalı bulduğunuz şapkaları raflardan iniyor! Fötr ya da beyzbol şapka modelleri aniden bastıran yağmur ya da kuvvetli güneş ışınlarına karşı bir zırh oluşturacak. Stilinizi tamamlayacak kasket şapkalar ile geçene yılın güçlü moda figürüne geri dönüş yapabilirsiniz.