Arabulucu

Arabulucu

Son dakika arabulucu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan arabulucu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan arabulucu haber sayfamızda...

Arabulucu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.548 arabulucu haberi bulunmuştur.
Ev sahibi-kiracı arasında dikkat çeken anlaşma: 4 ay kira ödeme, evimden çık
Ev sahibi-kiracı arasında dikkat çeken anlaşma: 4 ay kira ödeme, evimden çık Zorunlu arabuluculuk uygulaması ile birlikte mahkemelerde dava yükü azalırken, ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına yönelik birçok sorun çözüme kavuşuyor. Son olarak bir arabuluculuk örneğinde ev sahibi 100 bin TL kira istedi, 80 bin TL’de anlaştılar. Diğer bir örnekte ise taraflar arasında ihtiyaç sebebi ile tahliye davası görüldü.
22.03.2024 Ekonomi
Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders, Başbakanlık talebinden vazgeçti
Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders, Başbakanlık talebinden vazgeçti Hollanda’da Ekim ayında yapılan erken genel seçimleri büyük bir farkla kazanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, diğer siyasi liderlerin sıcak bakmaması nedeniyle Başbakanlık talebinden vazgeçti.
14.03.2024 Dünya
Papa: Türkiye arabulucu olabilir
Papa: Türkiye arabulucu olabilir Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, durum daha da kötüleşmeden Rusya ile Ukrayna’nın barış için müzakere masasına dönmesi gerektiğini belirterek Türkiye’nin arabulucu olabileceğine dikkat çekti.
11.03.2024 Dünya
Harris: Gazze’de acil ateşkes olmalı
Harris: Gazze’de acil ateşkes olmalı ABD Başkan Yardımcı Kamala Harris, Alabama'da yaptığı konuşmada 'Gazze'de acil ateşkes' çağırısı yaptı.
4.03.2024 Dünya
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür... İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar” konferansı için İstanbul’a gelen Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa AlSabouni ile dünya çapında ses getiren kitaplarını, mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri konuştuk.
26.02.2024 Mimarlık
Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı: Kiracılara tebligatlar gitmeye başladı!
Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı: Kiracılara tebligatlar gitmeye başladı! Kira gelirleri mercek altına alındı. Kira gelirini beyan etmeyen veya kira geliri elde etme potansiyeline sahip konutlar için düğmeye basıldı. Son gelişmeleri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamıştı. Konuyla ilgili vergi dairesinden kiracılara tebligatlar gitmeye başladı. İşte detaylar...
15.02.2024 Ekonomi
Arap medyası Erdoğan'ın uçağı inmeden yazdı: Yeni bir bölgesel ittifak!
Arap medyası Erdoğan'ın uçağı inmeden yazdı: Yeni bir bölgesel ittifak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahire ziyaretinin büyük bir değişimi temsil ettiğini ve normalleşmenin zirve noktası olduğunu belirten yayın organları, yeni bir bölgesel ittifakın ayak seslerine işaret etti.
14.02.2024 Dünya
Ev sahibi ile kiracı arasında 'tahliye’ sorunu: 50 bin TL masrafı ev sahibi ödedi
Ev sahibi ile kiracı arasında 'tahliye’ sorunu: 50 bin TL masrafı ev sahibi ödedi Zorunlu arabuluculuk uygulaması ile birlikte mahkemelerde dava yükü azalırken, ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına yönelik birçok sorun çözüme kavuşuyor. Son olarak bir arabuluculuk örneğinde mülk sahibi kiracının evden çıkmasını talep etti. Kiracının ise taşınacak durumu yoktu. Arabulucu ile dikkat çeken bir çözüm üretildi. İşte detaylar...
7.02.2024 Ekonomi
Netanyahu’nun ‘ses kaydı’ tartışma yarattı...
Netanyahu’nun ‘ses kaydı’ tartışma yarattı... Katar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de tutulan rehinelerin yakınlarıyla yaptığı görüşmede bu ülkeyi “sorunlu arabulucu” olarak adlandırmasından dehşete düştüğünü söyledi.
26.01.2024 Dünya
8. Yargı Paketi'nde ne var? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması
8. Yargı Paketi'nde ne var? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Bakan Tunç, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklarI CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
20.01.2024 Haberler
8. Yargı Paketi'nde ne var? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması
8. Yargı Paketi'nde ne var? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Bakan Tunç, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklarI CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
20.01.2024 Gündem
Kiracılara kötü haber: Tahliye riskini gördü, 6 ay peşin ödedi
Kiracılara kötü haber: Tahliye riskini gördü, 6 ay peşin ödedi Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına çözüm için getirilen arabuluculuk sistemi pek çok sorunu ortadan kaldırıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, kiracı ve ev sahibinin arabulucuya başvurarak çözüme kavuşturduğu iki yaşanmış olaydan bahsetti. Taraflar yıllık peşin kira ödemesinde anlaşamayınca konu arabulucuya gitti.
5.01.2024 Ekonomi
E ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
E ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Aileye yeni katılacak bireyin heyecanını yaşan aileler bebeklerine verecekleri isim için ayrı bir tatlı telaşın içerisine giriyor. Erkek bebek bekleyen anne ve baba adayları çocuklarının hayat boyu taşıyacağı ismi seçerken kararsız kalabiliyor. Bunun için uzun süre isim bulma arayışına giriyorlar. Çiftler çocuklarına en güzel ve en anlamlı isim vermek istiyor. Keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan ve değişik isimler genellikle ailelerin seçenekleri arasında yer alıyor. İsmin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları da dikkat edilen faktörler arasında yer alıyor. E harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “E ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı
'Cumhuriyetin Mimarları' Kitabı Yıldız Entegre, Cumhuriyet’in 100. yılında, mimari alanda önemli izler bırakacak “Cumhuriyetin Mimarları” adlı eseri sektöre ve Türkiye’ye kazandırdı.
1.01.2024 Mimarlık
Son dakika | Spor yazarları tepki gösterdi: Sana ne kardeşim Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuların ne giyeceğinden?
Son dakika | Spor yazarları tepki gösterdi: Sana ne kardeşim Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuların ne giyeceğinden? Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın ev sahipliğinde oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe maçı ileri bir tarihe ertelendi. Spor yazarları yaşanan süreci köşelerinde değerlendirirken sergilenen duruşa sahip çıktı.
30.12.2023 Futbol
Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 42 bin anlaşma gerçekleşti! Yeni ücret tarifesi belli oldu
Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 42 bin anlaşma gerçekleşti! Yeni ücret tarifesi belli oldu 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birçok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözümlendi. Yeni yılda ise arabuluculuk fiyat tarifeleri güncellendi. Peki arabuluculuğa başvurularda bir ücret ödeniyor mu? İşte detaylar...
30.12.2023 Ekonomi
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de!
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
8. YARGI PAKETİ SON DURUM 📍 Mahkumlara AF çıkacak mı, GENEL AF var mı? Yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri...
8. YARGI PAKETİ SON DURUM 📍 Mahkumlara AF çıkacak mı, GENEL AF var mı? Yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri... Yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelimek üzere! Paket içerisinde mahkumlara af olup olmadığı ise bir başka detay. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paketin 60'tan fazla maddeden oluştuğunu ve yenilerin eklenebileceğini belirtmişti. Gözler 8. yargı paketinin yürürlüğe gireceği tarihte! Peki, yeni yargı paketi ne zaman çıkıyor, maddeleri neler?
27.12.2023 Bilgi Rehberi
Yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal karar! Eski kiracılara kötü haber
Yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal karar! Eski kiracılara kötü haber Son dönemlerde konut kiralarındaki artış herkesin gündeminde. Bu artışlara yönelik önlem amacıyla yürürlüğe sokulan konutlarda yüzde 25'lik zam sınırlaması da halen konuşulmaya devam ediyor. Son olarak konuyla ilgili mahkemeden emsal niteliğinde bir karar geldi.
22.12.2023 Ekonomi
Rehine takası için yeni ‘ateşkes’ mesajı
Rehine takası için yeni ‘ateşkes’ mesajı ‘Beyaz bayrak’ taşıyan İsrailli 3 rehineyi “yanlışlıkla” öldürdüğünü itiraf eden Tel Aviv yönetimi, baskılar karşısında geri adım atmaya hazırlanıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, rehine takası için yeni “insani araya” hazır olduklarını söyledi. Hamas ise saldırılar durmadan müzakerelere sıcak bakmadığını açıkladı.
20.12.2023 Dünya
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! '10 bin TL olan kira 20 bin liraya çıktı'
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! '10 bin TL olan kira 20 bin liraya çıktı' 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla devreye giren zorunlu arabuluculuk sistemi özellikle ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına büyük çözümler sunuyor. Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, arabuluculukta anlaşma oranlarını açıkladı. Bakan Tunç, kira uyuşmazlığı için arabuluculuğa başvuru sayısını 76.780 olarak duyurdu. Başvurulardan 32.098’inin anlaşmayla sonuçlandığını bildirdi.
19.12.2023 Ekonomi
Kira uyuşmazlığında mutlu son formülleri
Kira uyuşmazlığında mutlu son formülleri Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk döneminin başladığı 1 Eylül’den itibaren 15 Aralık’a kadar geçen 3,5 ayda tam 76 bin 780 başvuru yapıldı, bunlardan 32 bin 098’i anlaşmayla sonuçlandı.
19.12.2023 Gündem
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
8 yıl sonra bir ilk! İranlılar umreye gidebilecek
8 yıl sonra bir ilk! İranlılar umreye gidebilecek Tahran ve Riyad'ın diplomatik ilişkileri yeniden kurmasının ardından ilk kez İranlılar umre için Suudi Arabistan'a gidebilecek.
14.12.2023 Dünya
Asgari ücrete refah payı verilecek mi? Üç farklı zam formülü masada
Asgari ücrete refah payı verilecek mi? Üç farklı zam formülü masada Asgari ücrette zam pazarlığı pazartesi günü başladı. İkinci görüşme ise 18 Aralık’ta yapılacak. İkinci görüşmede bir rakam ortaya çıkar mı? İşçi ve işverenler hangi rakam üzerinden pazarlık yapacak?
13.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Arabulucu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.