Otomobil Araç klimasını kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Araç klimasını kullanırken nelere dikkat edilmeli?

15.08.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

Yolculuk sırasında daha fazla ihtiyaç duyulan klimaları kullanırken nelere dikkat edilmeli? Klima bakımında dikkat edilecekler neler? Klima kullanımının püf noktalarını sizler için derledik.

Araç klimasını kullanırken nelere dikkat edilmeli

Araç içinde yazın soğuk hava kışın ise sıcak hava sağlayan sistem klimadır. Klima bu kadar önemli bir sistemken bakım ve onarımı konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlar var.

Haberin Devamı

Klima kullanırken öncelikle yüksek devirde seyir halindeyken çalıştırmayın. Aracın devrini düşürdükten sonra klimayı çalıştırmak doğru olandır. Aksi takdirde klimanın kompresör ayağında kırılma meydana gelebilir. Bu durumda oldukça maliyetli olacaktır.

Klimanın en büyük özelliği araç içerisine istenilen sıcaklık ya da soğukluğu vermektir. Bu nedenle klima çalışırken camları kesinlikle açmamanız gerekir. Klima kullanımı sırasında araç içinde sigara içilmesi oldukça yanlıştır. Sigaradan çıkan duman klimanın nem kanallarına yapışır ve aracınızdan çıkmayan bir sigara kokusuna neden olur.

Klimadan en verimli sonucu almak için dışarının sıcaklığı ile 7 derece fark sağlamak doğru olacaktır daha fazla fark vücut direninizin düşmesine ve kendinizi yorgun hissetmenize neden olur. Klima bakımında da çok dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

Klima bakımında dikkat edilecekler şu şekilde sıralanabilir;

  • Yaz aylarına girmeden önce klima bakımı mutlaka yapılmalıdır. Bunun için teknik servislerden destek almak doğru olacaktır.
  • Klimanın gazlarının zamanda azalması normal bir durumdur. Bunun için düzenli gaz kontrolü yaptırmak gerekmektedir.
  • Ticari araçlarda söz konusu gaz miktarında bazı değişiklikler görülebilir. Aracın miktarı ile ilgili bilgi aracın üzerinde bir etiket bulunması gerekir.
  • Aracın polen filtrelerinin de düzenli olarak kontrol ettirilmesi gerekmektedir.