Siyaset ‘Aranan 65 terörist etkisiz hale getirildi’

‘Aranan 65 terörist etkisiz hale getirildi’

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Aranan 65 terörist etkisiz hale getirildi’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankırı’da düzenlenen 31’inci Ahilik Haftası Kutlamaları’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Soylu, “Artık PKK, son nefesine gelmiştir. Arananların renkli listesinde olanları, elimize aldık; teker teker üstlerini çiziyoruz. Çankırı’dan söylüyorum; terör örgütü için bu kış, çok sert geçecek” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yılın aranan teröristler listesinden 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Soylu, “Bu yıl sene sonu gelmeden bizim evlatlarımız 65 tanesini etkisiz hale getirdi. Dün Tunceli’de 10 teröristi daha etkisiz hale getirdik. Bunların bütün kırıntılarını süpürüyoruz. Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarımızı artırıyoruz. Sadece 2018 yılı 18 Eylül tarihine kadar 15 bin 262 uyuşturucu satıcısını tutuklayarak cezaevine gönderdik. Bir başka kanayan yaramız olan trafikte tam teyakkuz halindeyiz” diye konuştu.

Öte yandan Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında önceki gün 10 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerden 6’sının jandarma karakoluna saldırı için hareket halindeyken fark edilip etkisiz hale getirildiği belirtildi. l DHA