Ekonomi Arçelik’ten 810 bin hanenin tüketimine eşdeğer tasarruf

Arçelik’ten 810 bin hanenin tüketimine eşdeğer tasarruf

22.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çevreyle uyumlu yenilikçi teknolojiler geliştiren Arçelik, su verimliliği yüksek ürünleriyle doğal su kaynaklarının korunmasına önemli katkıda bulunuyor.

Arçelik’ten  810 bin  hanenin tüketimine  eşdeğer tasarruf

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Haberin Devamı

“2.1 milyar insanın evlerinde içme suyuna erişimi bulunmuyor. BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 6’ncısı ‘Temiz su ve sıhhi koşullar’a herkesin erişiminin sağlanmasını içeriyor. Tüm canlılar için vazgeçilmez bir doğal kaynak olan suyun sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla şirketimiz sorumlu bir üretim ve tüketim anlayışını benimsiyor; Ar-Ge ve inovasyon gücü ile daha fazla su ve enerji verimli ürünler geliştiriyor. En az su tüketen bulaşık makinelerimizle yılda 810 bin hanenin yıllık su tüketimine eşdeğer tasarruf sağlamak mümkün.”

Arçelik, Türkiye’deki işletmelerinde 2011-2018 yılları arasında gerçekleştirdiği su verimliliği çalışmalarıyla 1.35 milyon ton su tasarrufu sağladı. Bu miktar 1.7 milyon hanenin günlük su tüketimine eşdeğer. Arçelik ayrıca, 2017 yılında Türkiye, Romanya, Rusya ve Çin operasyonlarında ürün başına su çekimini 2012 baz yılına göre yüzde 36 azalttı. 2020 yılında Türkiye, Romanya, Çin ve Rusya operasyonlarındaki ürün başı su çekimini yüzde 38 azaltmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Geri kazanım

Üretim süreçlerinde suyun yeniden kullanımına odaklanan Arçelik, Türkiye operasyonu kapsamındaki deşarj edilen su miktarında yüzde 14.4’lük iyileştirme gerçekleştirdi.

Türkiye’de Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi’nde evsel ve endüstriyel atık su geri kazanım çalışmaları kapsamında 17 bin 490 ton, Eskişehir Buzdolabı İşletmesi’nde kullanılan kimyasalların minimuma düşürülmesi çalışması ile toplam 27 bin ton, Çerkezköy Kurutma Makinesi İşletmesi ve Çayırova Çamaşır Makinesi İşletmesi’ndeki yeniden kullanım uygulamaları kapsamında toplam 19 bin 313 ton su geri kazanıldı.