Dünya Ardern’e ‘Nobel’ kampanyası

Ardern’e ‘Nobel’ kampanyası

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’e, ülkede yaşanan ve Müslümanları hedef alan cami saldırısının ardından sergilediği birleştirici tavrı nedeniyle Nobel Barış Ödülü verilmesi için kampanya başlatıldığı bildirildi. Birden fazla internet sitesinde başlatılan kampanyalara, kısa sürede binlerce imza toplandığı belirtiliyor.

Ardern’e ‘Nobel’ kampanyası

“Change.org” adlı kampanya sitesinde, “cami saldırısı sonrası Yeni Zelanda’da barış ve diyalog çabalarından dolayı Jacinda Ardern’in 2020 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi” talep edilirken, 20 bin kişinin, yayınlanan dilekçeyi imzaladığı aktarıldı. Kampanyanın açıklamasında ise “Onun dünyada kalıcı barışı sağlama ve terörizmin canlanmasını engelleme hedefleri tanınmalı ve takdir edilmeli” ifadeleri yer aldı. Bu yılki Nobel Barış Ödülü adaylık süreci tamamlandığı için, Ardern’in 2020’de listeye eklenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan iki camiye düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Christchurch’daki Hagley Park’ta anma programı düzenlendi. Anmaya, farklı etnik köken ve inançtan yaklaşık 40 bin kişinin katılım sağladığı kaydedildi. Programda yapılan dualar ve konuşmaların ardından 50 kurbanın isimleri okundu.