Siyaset ‘Arkasında kim var, ortaya çıkar’

‘Arkasında kim var, ortaya çıkar’

18.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün Menbiç’te düzenlenen DAEŞ saldırısıyla ilgili “Arkasında kim var, ortaya çıkacaktır” dedi.

‘Arkasında kim var, ortaya çıkar’

Çavuşoğlu, dün Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile düzenlediği basın toplantısında Suriye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Menbiç’te meydana gelen saldırıyı saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin terörden çok çekmiş bir ülke olduğunı belirten Çavuşoğlu, “Terörün her türlüsüne karşıyız ve terör örgütleriyle mücadele konusunda kararlıyız. ABD’nin 5 asker ve sözleşmeli güvenlik personelinin öldüğünü biliyoruz, ama diğer şahıslar hakkında teyit edilmiş bilgiler yok. Bu konuda ABD gerekli bilgileri topladıktan sonra bizimle paylaşacaktır. Arkasında kim var bu da ortaya çıkacaktır.” dedi. Çavuşoğlu, “Terör örgütleri bizim kararlılığımızı da aldığımız kararları da etkilememeli” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Güler ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford’ın görüşmesine ilişkin soruya, “İki genelkurmay başkanı ABD’nin çekilme kararını birlikte nasıl koordine ederiz, bunu görüşmüşlerdir” cevabını verdi.

Haberin Devamı

‘Önemli kriterler’

Çavuşoğlu, Patriot’lar konusunda da şunları söyledi: “Burada bizim için önemli olan bazı kriterler var. Ne zaman teslim edilecek? Biz, bugün S-400’leri teslim aldık, ihtiyacımız var ama daha fazla ihtiyacımız var bu bir gerçek. Çünkü sınırımızda sadece İtalyan Sentry ile İspanyolların Patriot bataryaları kaldı. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Gerçek mütteffik nasıl olur onu da gösterdiler.”

'Yanınızdayız'

Makedon Bakan Nikola Dimitrov, “Makedonya teröre karşı savaşta Türkiye’nin yanında yer alıyor. İki ülke arasında ekonomik iş birliğinin daha da artırılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.