Antalya Arslanbucak'a Kültür Ve Spor Merkezi

Arslanbucak'a Kültür Ve Spor Merkezi

18.03.2019 - 17:53 | Son Güncellenme:

Arslanbucak'a Kültür ve Spor Merkezi

Arslanbucaka Kültür Ve Spor Merkezi

KEMER, (DHA) - KEMER Belediyesi'nin Arslanbucak Mahallesi'nde yaptıracağı Kültür ve Spor Merkezi'nin temeli atıldı.

Kemer Belediyesi Arslanbucak Kültür ve Spor Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Kemer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kemer Belediye Başkan Adayı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül'ün ev sahipliğinde yapılan törene; CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, İYİ Parti İlçe Başkanı Ergün Büyükbaş, meclis üyeleri ve adayları ile muhtarlar, Arslanbucak Mahallesi sakinleri ve Kemer'in 4 bir yanından gelen vatandaşlar katıldı.

'ARSLANBUCAK'I MODERN BİR MAHALLE YAPTIK'

Törende yaptığı konuşmada Arslanbucak Mahallesi'ne verdikleri hizmetleri anlatan Başkan Gül, "Arslanbucak'ta yüzde 45 emsalle imar planı getirilmesini sağladık. Bu sayede arsa değerleri arttı. Hemen hemen bütün sokaklarından altyapısı, asfaltı, parke taşı, kaldırımı bitmiş olan Arslanbucak'ı Türkiye'nin en modern ve çok özel mahallelerinden biri haline getirdik. Burada 400 binanın iskânı yoktu. O binaları iskâna kavuşturduk. Arslanbucaklılar da sağ olsunlar bize hep destek verdi ve Arslanbucak dün de bugün de hep bizim kalemiz oldu" dedi.

'KEMER'İ NASIL YÖNETECEKLER'

Arslanbucak'a verdikleri bu hizmetler sayesinde mahallenin nüfusunun 2 binden 10 binin üstüne çıktığını kaydeden Mustafa Gül, "Bir Arslanbucak'a bakın, bir de karşıma rakip olarak çıkanların, şehir planının nasıl yapıldığı bilmeyenlerin, eskiden yönettikleri beldelere bakın. Kemer büyürken bu 2 bölgede nüfus azaldı. Neden göç ettiler? Yanlış imar planı nedeniyle oraları terk ettiler. Kendi beldelerinden insanları kaçıran bu 2 siyasetçi şimdi de karşımıza aday olarak çıktı. Beldelerini yönetememişler Kemer'i nasıl yönetecekler?" diye konuştu.

'BELEDİYENİN 22 ARSASINI SATTILAR'

Geçmişteki hatalı yönetimin belediyeyi zarara uğrattığını da vurgulayan Başkan Mustafa Gül, şöyle dedi:

"Bizim görevde olmadığımız 1999- 2009 yılları arasında belediyeciliği bilmeyen, belediyeye uğramayan bir yönetici tarafından belediyenin 22 arsası satıldı. Elimizde tek tük arazi kaldı. Onlardan birine de bu tesisi yapıyoruz. Zannederim burayı unutmuşlar da satamamışlar. Unutmasalar burası da elimizden gitmişti. Şu anda ise arsa satılan değil arsa alan bir belediye konumundayız. Burası için gayet şeffaf bir ihale yaptık. Kumlucalı bir müteahhit ihaleyi aldı ve inşaata başlıyor. Çünkü bizim şaibeyle hiç işimiz olmaz. Şu anda belediyemizi kendi işini kendi yapan bir belediye konumuna getirdik. Taş fabrikamız, beton fabrikamız, kum eleme tesisimiz, demir doğrama ve marangoz atölyelerimiz var. Belediyeye 170 sıfır araç aldık. Kendimize yeten bir belediyeyiz."

PROJEDE NELER VAR?

Toplam 1639 metrekare inşaat alanına sahip olacak Arslanbucak Kültür ve Spor Merkezi'nde kadın ve erkek spor salonu, soyunma odaları, duş ve tuvalet, yönetim odaları, havuz, pilates odası, kafeterya ve çocuk kulübü, fitness salonu, kadın ve erkek spor salonu, semt evi, kurs derslikleri, soyunma odaları, duş ve tuvaletler yer alacak.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar