Dünya Asitçi Türk çeteye toplam 60 yıl hapis

Asitçi Türk çeteye toplam 60 yıl hapis

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de geçen yıl gece kulübünden çıkan insanlara saldıran, yüzlerine asit atan Londra’daki Türk çetesinin 9 üyesi toplam 60 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Asitçi Türk çeteye toplam 60 yıl hapis

LİDERLERİ 24 YAŞINDA

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hackney bölgesinde geçen yıl bir gece kulübünden insanlara gelişigüzel saldırarak yüzlerine asit püskürttükten sonra kaçan saldırganlar yakalanmıştı. Asitli saldırıları gerçekleştiren Türk çetesinin liderinin 24 yaşındaki Hüseyin Önel, çete üyelerinin de Onur Ardıç (27), Güven Ulaş (20), Mehmet Tekağaç (30), Mustafa Kızıltan (30), Serkan Kızıltan (22), Ümit Kaygısız (21), Yaşam Erdoğan (24) ve Turgut Adakan (23) adlı kişiler olduğu belirlendi.

Asitçi Türk çeteye toplam 60 yıl hapis

HOMOFOBİK KÜFÜR

Olay günü gece kulübünden başka bir grubun kavgaya müdahale etmeye çalışması ve içlerinden birinin olayı görüntülemesinin ardından bu gruba da saldıran çete, homofobik küfürler etmişti. 9 çete üyesi önceki gün hâkim karşısına çıktı. Davada çete lideri olarak adlandırılan Önel’e zehirli madde kullanarak yaralama suçundan 17 yıl hapis cezası verildi. Çetenin diğer üyeleri de toplamda 60’dan fazla yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı