SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Aşk bağımlısı mısınız?

Aşk duyguların en güzelidir. Ancak aşkınız uğruna kendinizi hiçe saymak, aşık olduğunuz kişinin her kötü davranışı aşk adına tolere etmek ve saplantılı bir ilişki yaşamak aşk bağımlılığının belirtisidir. Bu şeyleri sevgiden yaptığınızı sanabilirsiniz fakat gerçek bundan çok uzaktadır. Aşk bağımlısı mısınız? sorusunun cevabı ve aşk bağımlılığından kurtulmanın yolları için haberimize göz atın.

|

Aşkınız uğruna her şeyi yapmaya hazır mısınız? Bu kendi benliğinizi hiçe saymak olsa bile. İlişkide saplantılı bir ruh haline mi bürünüyorsunuz? Kendinizi hep duygusal olarak müsait olmayan insanlara kapılmışken mi buluyorsunuz? O zaman aşk bağımlısı olabilirsiniz. Aşkın bu saplantılı hali insanı depresyona, özgüven düşüklüğüne ve mutsuz bir yaşama sürükleyebilir. Bu durumdan kurtulmanız için Aşk bağımlısı mısınız? sorusunun cevabını araştırdık. İşte Aşk bağımlısı mısınız? Sorusunun cevabı ve aşk bağımlılığından kurtulmanın yolları…

Aşk bağımlısı mısınız?

Kendi benliğinizi hiçe sayıyorsanız

Aşk bağımlılığında kendinizi ve hayatı yavaş yavaş bağımlı olduğunuz kişinin gözlerinden görmeye başlarsınız. Bu kendi benliğinizi hep karşı tarafın düşünceleri, duyguları ve hareketlerine odaklanarak kaybetmeye sebep olur.

Arkadaş ve ailenizi ihmal ediyorsanız

Aşk bağımlılığı yaşadığınızda kaybetme korkunuzdan dolayı her saniyeyi aşık olduğunuzu sandığınız kişiyle geçirmek istersiniz. Sanki onu 1 gün görmeseniz elinizden kaçacağını hissedersiniz. Bu yüzden arkadaş ve ailenizle eskisi kadar çok görüşmemeye başlarsınız.

Aşık olduğunuz kişi için kendinizi değiştiriyorsanız

Aşk bağımlılığında gerçek karakterinizi hiçe sayarak, karşınızdakine uymak için kendinizi değiştirirsiniz. Aşk bağımlıları genellikle kendilerinde olduğunu düşündükleri yetersizlikleri, suçlamaları ve utançları teyit eden insanlara ilgi duyarlar. Bir aşk bağımlısının savunmasızlığını ve başkalarını memnun etme çabasını istismar etmek isteyen narsisistleri cezp ederler.

Aşık olduğunuz kişi tarafından hep hayal kırıklığına uğratılıyorsanız

Aşık olduğunuzu sandığınız kişi etrafında hep hüzünlü hissedebilirsiniz. Nedense onun artık o kadar karizmatik, duygusal, sevecen ve yardımsever olmadığını düşünürsünüz. Bu sizin karşınızdaki insana değil ondan yarattığınız fanteziye aşık olduğunuzun göstergesidir.

Kendi değerinizden şüphe duyuyorsanız

Aşk bağımlılığınızdan yararlanmaya çalışan partnerinizin sizin hakkınızda dediği kötü şeylere inanmaya başlayıp kendinizi değersiz hissedebilirsiniz. Sürekli olarak başkalarının sevgisine layık olmadığınızı düşünmek sizi bitkin kılar.

Her türlü kötü davranışı tahammül ediyorsanız

Aşk bağımlıları hayatlarındaki diğer insanlara tahammül göstermeyecekleri konularda sevgililerini es geçerler. Toplum içinde veya ikiniz baş başayken size sertçe konuştuğunda, kendi kusurları yüzünden sizi suçladığında buna tahammül ediyor ve daha fazlası için ona geri dönüyorsanız aşk bağımlısısınız demektir.

Her zaman aşık olduğunuz kişiyi memnun etmeyi düşünüyorsanız

Her zaman aşık olduğunuz kişiyi mutlu hissettirmeye çalışırken kendi istek ve ihtiyaçlarınızı tamamen göz ardı ediyorsanız aşk bağımlısısınız demektir. Bu kadar çabanıza rağmen hala karşınızdaki insana layık olmadığınızı düşünebilirsiniz. Daha da kötüsü o kişi size kendisi bunu davranışları ve sözleriyle hissettirebilir.

Aşık olduğunuz kişinin kötü davranışları için bahaneler yaratıyorsanız

Aşık olduğunuz kişinin kötü davranışları için bahaneler yaratıp, aşkınızın onu değiştireceğini düşünebilirsiniz. Maalesef olayların gerçek yüzü böyle olmayacaktır. Bu davranışı yapmanızın sebebi aşk bağımlılığından dolayı karşınızdaki kişinin kusurlarını kabul edememektir.

Tehlike işaretlerini görmezden geliyorsanız

Aşık olduğunuz kişinin davranış ve sözlerindeki tehlike işaretlerini görmezden geliyorsanız, sizinle bu konu hakkında konuşmaya çalışan arkadaşlarınızı dinlemiyorsanız aşk bağımlısısınız demektir.

Aşk bağımlılığından kurtulmanın yolları

Tahammül edemeyeceğiniz şeyleri belirleyin

Karşı tarafın tahammül etmek istemediğiniz davranışlarına sınırlar koyun. O kişiye şunu şunu yapmanı istemiyorum deyin. Eğer bir daha o davranışı gösterirse bunu yaşamayı hak edip etmediğinizi düşünün.

Kötü duygularınızı ihmal etmeyin

Eğer aşık olduğunuz kişi sizi çoğu zaman kötü hissettiriyorsa kendinize neden hala buna tahammül ettiğinizi sorun. Alışkanlık mı, özgüven eksikliği mi, daha iyisini bulabileceğinize olan inancınızın yok olması mı? Kendi içinize dönüp bu soruların cevabını aramak her şeyi daha net görmenizi sağlayacaktır.

Kendinizi sevin

Kendinizi sevmekten vazgeçerseniz kendinizi değerli hissettirecek şeyler yapın. Kendinizi sevmek ve iyi bakmak diğer insanlara da ne kadar değerli olduğunuzu gösterecektir.

Her zaman dürüst olun

Aşık olduğunuz kişiye karşı dürüst olun. Eğer sizi gerçekten seviyorsa dediklerinizi kale alıp davranışlarına dikkat etmesi gerekir. Sağlıklı bir ilişkide duygu ve düşüncelerinizin duyulup kale alındığını hissetmelisiniz.

İlişkiyi dengede tutun

İlişkide hep bir şeylerden feragat eden taraf olup olmadığınızı gözden geçirin. Eğer karşı tarafta sizi gerçekten seviyorsa bazı şeylerden ödün vermesi gerekir. Hep sizin vermenizi beklememeli.

Günlük tutun

Her gün kendinizle ilgili sevdiklerinizi, gurur duyduğunuz özelliklerinizi not alın. Özgüveninizi yerine getirmek aşk bağımlılığından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin

İşin içinden çıkamadığınızı hissediyorsanız bir uzmanla görüşmekten çekinmeyin. Bir uzman size içten içe bilip kabul edemediğiniz gerçekleri görmenizi sağlayabilir ve ne yapmanız konusunda yol gösterebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.