Kültür Sanat Aşk ile yapılan festival

Aşk ile yapılan festival

31.01.2019 - 17:44 | Son Güncellenme:

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen 360 Dereceden Aşk Festivali’nin teması KAHRAMAN SENSİN olarak belirlendi. Işık Gençoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek festival şubat ayı boyunca sürecek.

Aşk ile yapılan festival

The Marmara Collection’ın desteklediği 360 Dereceden Aşk Festivali, İstanbul Concept ve İstanbul Yaratıcı Endüstriler Derneği tarafından hayata geçiriliyor. Ziyaretçileri ile İstanbul'un farklı kültür sanat mekanlarında buluşacak olan 360 Dereceden Aşk Festivali birçok farklı etkinlik içeriyor. Öne çıkan bazı etkinlikler arasında “İlahi Aşk Sohbetleri”, “Lover's Bazaar”, “Kostüm Partisi” ve “Beyoğlu Aşıklar Gezisi” yer alıyor.

Haberin Devamı

Festival programında yer alan etkinliklerin tamamı ise şöyle sıralanıyor:

•“İLAHİ AŞK” / TASAVVUF SOHBETLERİ / 2019

1999 yılından buyana “Semboller, kavramlar ve mana” üzerine dizi belgeseller hazırlayan İsmet Yazıcı, 2016 yılında, “360 Dereceden Aşk Festivali”ne, “İlahi Aşk” başlığıyla dahil oldu. “İlahi Aşk / Tasavvuf Sohbetleri”nin 4. yılı başlığını, sanatçının bu yıl festivalde gösterimi yapılacak olan belgesel serisinden alıyor: “İki Denizin Birleştiği Yerde”

Şubat Ayı boyunca saat 14.00 – 17.00 arası gerçekleştirilecek etkinlikte sırasıyla şu isimler yar alacak:

2 Şubat Cumartesi 2019 ………Başlangıçta Aşk Vardı : Ergun Kocabıyık
9 Şubat Cumartesi 2019 ………İki Denizin Birleştiği Yerde - 1 : Metin Bobaroğlu
16 Şubat Cumartesi 2019……İki Denizin Birleştiği Yerde - 2 : Sadık Yalsızuçanlar
23 Şubat Cumartesi 2019.…… İki Denizin Birleştiği Yerde – 3 : Mehmet Genç

Haberin Devamı

•"KAHRAMAN SENSİN"

Aralarında andreas Georgiadis, Arzu Taylan, Ayşen Savcı, Berna Karaçalı, Beyza Boynudelik, Ceyda Caba Şendil, Çağdaş Erçelik, Desen Halıçınarlı, Didem Kavuzlu, Dilek Aydın, Ebru Baç+Aylin YLD Eskinazi, Elena Papadimitriou, Ersin Gürtel, Evren Gül, Evrim Özeskici, Gabrielle Reeves, Gizem Gözde Uçar, Gülderen Depas, Güneş Öztürk Yılmaz, Hakan Kürklü, Hemad Javadzade, Işıl Gönen, Kemal Şirin, Konstantin Schmitd, Leyla Ersin Ekmekçiler, Mehmet Özcan, Meliha Sözeri, Neşe Çoğal, Nihal Gündüz, Nur Gürel, Nurgül Gün Güney, Olga Alexopoulou, Özcan Uzkur, Sabrina Fresko, Saygun Dura, Semra Ecer, Semra Özümerzifon, Sernur Işık, Şirin Koçak, Ümit Ünal, Yılmaz Bulut, Zeynep Homan’ın olduğu isimlerin yer aldığı ve küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun serge 28 Şubat tarihine dek görülebilecek.

•“HEROIC" Mücevher Sergisi

InterContinental Istanbul’da 8 Şubat’ta açılacak olan sergi 28 Şubat'a kadar devam edecek. Küratörlüğünü Iris Kritikou ve Işık Gençoğlu’nun yaptığı sergide Arman Suciyan, Ayşe Ünaydın, Gülnur Özdağlar, Sabrina Fresko, Semra Ecer, Sıdıka Rodop’un işleri yer alıyor.

•Lover’s Bazaar

The Marmara Taksim’de 9–10 Şubat’ta sadece iki gün yapılacak pazardaki katılımcılar Alanda Aslı Bilgin/Homemade Aromaterapi, Esra Çakır/Calla Breeze Home&Design, Istanbul Concept Shop, gibi markalar yer alıyor. Aynı zamanda alanda STK stantları ve onların geliştirdiği ürünler de olacak. Bu yıl festival genç yeteneklere de kendilerini gösterme fırsatı sunuyor. Akademisyen hocaları eşliğinde tasarımcı adayları önce atölye çalışması yapıyor, ardından ziyaretçilerle paylaşıyor.

Haberin Devamı

•‘KAHRAMANLAR’ sergisi

360 Restaurant’ta 09 Şubat’ta açılışı yapılacak sergi 28 Şubat'a kadar devam edecek. Sanatçılarından nazıları ise şöyle sıralanıyor: Andreas Georgiadis, Arden Oluk, Arzu Taylan, Ayşegül Şibiroğlu, Beyza Boynudelik, Ceyda Caba Şendil, Çağdaş Erçelik, Desen Halıçınarlı, Dilek Aydın, Elifko, Ersin Gürtel, Fulden Adatürk, Gül İclal Öner, Genco Gülan, İpek Yeğinsu, Kerem Sanlıman, Leyla Diana Gücük, Mehmet Acar, Nihal Güres, Nurgül Gün Güney, Ümit Ünal.

•Aşkın Damakta Kalan Tadı

11-12 ve 15-16 Şubat’ta Gastroshow’un Rejans’ta yapacağı etkinlikte şef Mike Norman'ın mutfağından, Rıza Sönmez danışmanlığında hazırlanan Kahramanlar Sofrası, isimleri tarihe altın harflerle yazılmış ve topluma mal olmuş figürlerin en sevdiği tatları masaya getiriyor.

Haberin Devamı

•Geleneksel İstanbul Aşktır Kostüm Partisi

The Marmara, Pera’da 13 Şubat’ta yapılacak etkinlikte, sosyal hayatta kazanılmış hakların unutulması amaçlanıyor.

•Aşkı Konuşanlar Konferansı

14 Şubat’ta Aşkı Konuşanlar Konferansı, Santral İstanbul’da saat 9:00 - 12:00 ve 13:30-17:00 olmak üzere iki oturumda, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. #iyilerkazanacak etiketi ile Türkiye'nin iyilik konuşan tek konferansı mottosuyla yola çıkan konferansta katılımcılar araısında Dilistan ShipmanAşk ve Mutfak), Itır Erhart, Kubilay Tunçer, Saadet Özkan, Selin Bozkurt, Sema Yakar, Sibel Kutlusoy sayılabilir.

•Aşk ile AŞ Paylaşma

14 Şubat’taki bir diğer etkinikse “Aşk ile AŞ Paylaşma”. Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile yapılacak etkinlik Cihangir-Taksim hattında saat 19:30-21:00 arasında.

Yazarlar