Geri Dön

Aslan sütü tatlısı tarifi

Tel şehriyeli sütlü tatlı olarak bilinen aslan sütü tatlısı, sütlü tatlılar arasında mükemmel bir lezzete sahiptir. Üstelik yapımı çok basit olan bu tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı olan aslan sütü tatlısı, aniden gelen misafirlerinize yapabileceğiniz tatlılardan biridir. Peki, aslan sütü tatlısı nasıl yapılır? İşte aslan sütü tatlısı tarifi...

Aslan sütü tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
-Tarçın ve fındık içi

Aslan Sütü Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
-Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ilave edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
-Fındıkları çekin ve muhallebinin içerisine ilave edin. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştırın.
-Orta boy borcamın içerisini çok az ıslatın, bu yöntem tatlınızın kolay çıkması için mükemmel olacaktır.
-Daha sonra muhallebiyi dökün.
-Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
-Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber