17 Mart önemli bir tarih !

Önümüzdeki aylarda gökyüzü daha abartılı ve riskli zamanlara işaret ediyor.

Önümüzdeki aylarda gökyüzü daha abartılı ve riskli zamanlara işaret ediyor. Bildiğiniz gibi savaş gezegeni Mars bir süredir Yay burcunda ilerliyor. Mars’ın bu konumu, Jüpiter’in Akrep burcundaki konumu ile daha hızlı büyüyen, ideolojik, dini ve sosyal konularda şiddetli tartışma yaratabilecek koşulların olduğunu anlatıyor. Böyle bir dönemde, riskli konulara daha hızlı girebildiğimiz, cesaret gösterdiğimiz gibi, aşırı spekülatif de davranabiliyoruz. Mars ve Jüpiter, yüksek bir enerji, heves ve iyimserlik gösterir ancak pek çok şeyin birden alev almasına da yol açabilir. Dolayısıyla, bu dönemde, Akrep ve Yay burçlarının haritanızda hangi evlerde yer aldığına bakın. Zira bu evin konularında yoğun aktivite, heyecan, abartılı ve sınırları aşan durumlar gündeme geliyor olabilir. Bu burçların hangi evlerinize düştüğünü anlamak için, yükselen burcunuzu 1 sayarak, Akrep ve Yay’a gelene kadar sayabilirsiniz. Örneğin yükselen burcunuz Koç ise Akrep 8., Yay ise 9. Evinizde olacaktır.

Haberin Devamı

Bu dönemde ilginç tarihler ve Mars’ı kontrolsüzleştiren durumlar var. 17 Mart özellikle dikkat çeken tarihlerden birisi. Bu tarihte Mars güçlü ve planlı olduğu Oğlak burcuna ilerlerken, Balık burcunda yeniay gerçekleşiyor. Aynı zamanda bu tarihte Mars astronomik açıdan yine aşırı bir durum sergiliyor. Gezegenlerin burçlardaki konumları kadar, onların ekvatorun ne kadar yukarıda ya da aşağıda olması da dikkat çekici bir durumdur. Bu yükselimle (deklinasyon, declination) ölçülür ve bir gezegenin ekvatora göre 23 derece 25 dakika, kuzeyde ya da güneyde yükselime ulaşması, sınırları aşma şeklinde görülür. Bu sınırın ötesindeki gezegenlerin daha kontrolsüz, vahşi ve dengesiz hale geldiğini görürüz. Bu gezegen Mars olduğunda, savaş ve mücadele gerektiren koşulların daha hızlı, sert ve şiddetli hale gelme eğilimi artabilir.

Mars’ın bu abartılı konumu, önümüzdeki günlerde Satürn’le de birleşecek olması yanında, Jüpiter de önce duraklamaya, ardından gerilemeye başlıyor. Duraklayan gezegenler de etkilerini daha belirgin hale getirirler. Bu durumda, Jüpiter’in genişletici, abartılı tarafları daha belirgin gele geliyor ve kuşkusuz bu durum savaş, mücadele ve risk içeren durumların çok daha kolay sıçrayan ve yayılan özellikler göstermesine işaret edebilir. İlginç bir şekilde Jüpiter 1 Mart’tan bu yana durağan durumda, 17 Mart’ta ise tamamen geri gitmeye başlayacak. Dolayısıyla bu dönemde gittikçe artan spekülatif durumlar, abartılar, aşırı riske girme eğilimi gündeme geliyor olabilir.

Haberin Devamı

Kendi kişisel konularımızda ayaklarımızı yere basmadan, iyi hesap yapmadan, sadece o anın getirdiği yüksek enerji ve hevesle hareket etmek yerine, biraz daha planlı ve uzun vadeli düşünerek hareket etmemiz, sonrasında pişman olmamızı engelleyebilir. Böyle güçlü enerjilerin açığa çıktığı bir dönemde, inandığımız konularda çok şey yapabilir, engelleri de aşabiliriz. Diğer yandan 17 Mart sonrasında, dayanıklılığın önem kazandığı, gerçekçi olmanın şart olacağı, işte ve yönetsel konularda, hatta siyaset alanında oldukça kararlı olmanın öne çıkacağı bir döneme giriyor olacağız.

Haberin Devamı