2019’da dikkat çekici tarihler

Bu yıl belirli tarihlerde gündeme gelen imkanlardan ve zorlamalardan söz ediyoruz

Geçtiğimiz hafta sizlere ay düğümlerinin bu dönemde getirdiği temalardan söz etmiştim. Bu hafta ise, belirli tarihlerde ay düğümleri ile birleşen transitlerin özelliklerinden bahsedeceğim. Zira bu tarihler o gezegenle ilgili konuları daha çok öne çıkarabilir, ya da zorlayıcı durumlar getirebilir. Kuzey Ay düğümü ile birleşen gezegenleri daha güçlü ve ileriye yönelik olarak kullanabiliriz. Bu gezegenler ekstra bir enerji ve önem kazanırlar. Güney Ay düğümü ile birleşen gezegenler ise hayatımızdan çıkarmamız gereken koşulları anlatırken, o gezegenle ilgili konuları daha çok tahrip edebilirler ve yıkıcı yönde sonuçlar getirebilirler. Sözünü ettiğim tarihleri +/- 3 gün çevresinde düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Güneş canlılık, enerji, kararlılık ve yapmak, olmak istediğimiz konularla, genel olarak hedeflerimizle ilgili olduğu için, 17 Ocak ve 30 Aralık tarihlerinde, iş hayatında, genel olarak isteklerimiz yönünde olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz. Otorite ya da baba figürü ile ilişkilerde daha yorucu koşullar ortaya çıkabilir. Bu karşılık, 10 Temmuz civarında kendimizi gerçekleştirme ve ilerleme yönünde daha ümitvar ve gelecek vaat eden imkanlar yakalayabiliriz.

Merkür iletişim, hareket, yolculuklar, ticaret, görüşmeler ve anlaşmalarla ilgilidir. 22 Nisan civarında bu konularda olumsuz tecrübeler, bozukluk, yıpranma ve hile gündeme gelebilir. Bu tarihlerde görüşmelerde, düşüncelerimizi aktarma yönünde bozucu durumlar var. 15 Haziran civarında ise iletişimde ve düşüncelerimizde öne çıkarabileceğimiz, daha fazla teşvik ve destek görebileceğimiz imkanlar bulabiliriz. Venüs ilişkiler, aşk, uyum, denge ve zevklerle ilişkilidir, aynı zamanda kadınlara ve estetikle ilgili konulara yönelik olabilir. 26 Şubat civarında bu konularda sıkıntılar, kopmalar, ilişkilerin yozlaşması ve tatminsizlik söz konusu olabilir. Bu tarihlerde aşkta çok zorlayıcı olmamalıyız. Halbuki 18 Temmuz civarında beraberliklerimizi geleceğe yönelik olarak geliştirebileceğimiz olanaklar var ve olumlu istekler, arzular öne çıkmakta. Güzellik ve hoşluk yaratabilecek işlere girişebiliriz.

Haberin Devamı

Mars enerji, mücadele, savunma ve hızlı karar verme ile yakından ilişkilidir. Bu yıl 13 Haziran’da Güney Ay düğümü ile birleşirken, duygusal huzursuzluk, gerginlik ve yıkıcı olabilecek olaylar gündeme gelebilir. Bu tarihlerde fiziksel açıdan riskli işler, kazalara ya da şiddet içerebilecek koşullara yol açabilir. Daha sakin hareket etmek yararlı olacak.

Satürn’e dikkat

Satürn ise iş hayatımız, sorumluluklar, mesleki koşullar ve genel olarak uzun vadede inşa ettiğimiz konular ve dolayısı ile kariyerimizle çok yakından ilişkilidir. Bu yıl Satürn 3 kez Güney Ay düğümü ile birleşme yapacağı için bu konulara özellikle dikkat çekmekte. Aynı zamanda Oğlak burcunun hangi evinizde olduğuna dikkat etmelisiniz. Bu nedenle, 30 Nisan, 4 Temmuz ve 38 Eylül civarında, çok daha temkinli ve pozitif olmaya gayret etmeliyiz. Bu tarihlerde, aksilikler, engeller, gecikmeler, işle ve sorumlulukla ilgili gelişmeler, yaşlılarla ya da yöneticilerle, devletle, kurumlarla olan ilişkilerimizde aksamalar, engeller, kayıplar ya da şanssızlıklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Pluton ise büyük güçler, dönüştürücü bir baskı ve gücümüzü kullanmakla yakından ilişkilidir. Pluton 4 Nisan civarında Güney Ay düğümü ile yanyana geldiğinde bazı kolektif durumlar, herkesi birden ilgilendiren olumsuzluklar, sıkıntılar ve baskı yaratan koşullar içinde olabiliriz. Dolayısı ile bu tarihlerde varolan koşulların zorlayıcı bir şekilde yıkılması, değişmesi söz konusu olabilir. 2019’un hepimiz için en olumlu yönlerini göstermesi dileği ile, tüm okuyucularımıza iyi yıllar dilerim.