Akrep’ler için yaratıcılık, korkular ve engeller

Akrep mevsim olarak sonbaharın tam ortasına gelen burçtur.

Akrep mevsim olarak sonbaharın tam ortasına gelen burçtur. Bu burç tıpkı doğanın yeniden doğmak üzere ölmeye başlaması gibi dönüşüm ve mücadele içeren, yenileyici temalarla ilgilidir. Karanlıklar artarken, kendi derinliklerimizle de karşılaşmaya başlarız. Bu burç aynı zamanda kontrol etmeyi, kimi zamanda yakın ilişkilerde manipülasyonu anlatır. Akrep yaratıcı alanda çok daha ruhsal, mantıkla açıklanması zor olan, evrenle bir ve bütün olmayı içeren eğilimler gösterir. Zira burcun yaratıcılık ve akıcı ifadeyi anlatan evinde Balık burcunun olduğunu görürüz. Akrep aşkta ve yaratıcılıkla ilgili konularda gizemli, kendini sevdikleri ile tamamen bütünleştiren, idealist bir profil çizer. Beşinci evdeki Balık, mantıklı hareket etmekten çok kendini kaptıran, sınırları aşan, sezgilerle ilerleyen bir yaklaşım getirir. Ruhsal konular, gizemler, kendini adama duygusu Akrep burcunu (özellikle yükselen olarak) mest eder. Balık onun aşkta ve kendini ortaya koyduğu alanlarda son derece romantik, tutkulu, derinden bağlı hatta kendi kendini kurban edebilecek ölçüde fedakarlıklara açık olduğunu da anlatmaktadır. Kendisini sevdiği konulara tüm varlığıyla adayan Akrep hayatın sunduğu duygulara açık tutar. Akrep sezgileriyle yaratıcı biçimde hareket edecektir. Sanatta, bilimde ve tüm yaratıcı ilgi alanlarında sınırları aşan, büyüleyici bir etkiye sahip olabilir.

Haberin Devamı

Akrep’in korku ve endişelerini baktığımızda, bu alanda, 8. evde İkizler burcunu buluruz. İkizler iletişim, her türlü bilgi ve esneklikle, kimi zamanda çift durumlarla ilgili bir burçtur. Akrep çift durumlardan, ikilemde kalmaktan korktuğu gibi, kendini sözel olarak ortaya koymakta da ketum olabilir. Onda her zaman bir gizem, kapalılık ve gizlilik vardır. Bu evdeki İkizler onun gizli bilgilerle dolu olduğunu da gösterebilir. Ancak çoğu zamanda bilgi, bilgi alışverişi onu krize sokan konular olarak karşımıza çıkar. Zira Akrep derin bir bağlılık ama aynı zamanda kontrol etmek de ister. Yükselen burcu Akrep olanların 8. evinde İkizler’de Mars ya da Satürn gibi zorlayıcı bir gezegen varsa, bu durum zihinsel krizlere, iletişim problemlerine yol açabilir. (Camille Claudel, Eva Braun, Sigmund Freud, Jullian Assange gibi)

Haberin Devamı

Akrep’in gizlerini, saklı kalan şeylerini anlatan 12. evinde ise Terazi burcu yer alır. Terazi de hava elementinden özellikle ilişkileri, denge, uyum ve ortaklıkları anlatan burçtur. Dolayısıyla Akrep ilişkiler alanında önemli gizler taşır. Hayatın belirli dönemlerinde, bu burç aktif hale geldiği zamanlar ortaklıklar, evlilik ve anlaşmalarla ilgili konularda huzursuzluklar, sıkıntı ve belalar söz konusu olabilir. Akrep tek başına hareket eden bir burç olmadığı ve sürekli bir kontrol arzusu içinde olduğu için, beraberliklerin getirdiği gizlilik ya da saklı kalan durumlar yüzünden başı derde girebilir. Bir yandan da Akrep (özellikle yükselen Akrep’ler) ilişkiler yoluyla daha kabullenici olmayı ve kendilerini dönüştürmeyi deneyimlerler.

Sonuçta, Akrep yaratıcı alanda sınırsız bir hayalgücü ve ilham içindedir. Duygularını aktarabildiği ve paylaşabildiği ölçüde tutkulu bir birliktelik duygusu yaşar. Su elementinin sınır koymakta yaşayabileceği zorlanmalar onu iletişimde ve açık bir şekilde anlaşılmak konusunda zora sokuyor olabilir. Akrep ilişkilerinde daha objektif olmayı öğrenerek onu sıkıntıya sokabilecek durumlardan uzak kalmayı başarabilir.

Haberin Devamı