Aşkta ani çekimler ve itimler

İlişkilere ve aşka astrolojik bir bakış

İlişkiler söz konusu olduğunda zaman güçlü bir faktör olarak pek çok şeyi değiştirebilir. Kimi ilişkiler zaman içinde daha iyi hale gelirken, kimileri de zamanın testi altında zorlanırlar. Bir beraberliğin zaman için kök salabilmesi için, tarafların eksik yönlerini tamamlamaları çok önemlidir. Ortak bir element ağır basarken, eksik bir elementi de karşımızdakinden bulmak, temin etmek ilişkiyi sağlamlaştırır. Sıklıkla eksik elementimizin güçlü olduğu kişilere yöneliriz. Eğer haritamızda ateş elementi eksik ise, haritasında Koç, Aslan ya da Yay burcu olanlarla kendimizi daha iyi hissederiz. Eğer bu kişilerle ortak bir elementimiz de var ise, o beraberlik, aşk ya da arkadaşlık çok daha istikrarlı bir temele oturacaktır.

Haberin Devamı

Kimi zaman ise, özellikle aşkta ve fiziksel çekimlerin öne çıktığı durumlarda, Uranüs, Neptün ya da Pluton’un açıları dikkat çekebilir. Kadınların haritasında Mars ya da Güneş, erkeklerin haritasında ise Venüs ve Ay, bir diğerinin haritasında Uranüs, Neptün ya da Pluton’la birleştiğinde ilginç çekimler ortaya çıkabilir. Diğer açılar daha zorlayıcı olabilir ancak birleşme açısı bu anlamda dikkat çekici bir faktör olacaktır. Bir kadının Mars ya da Güneş’i partnerinin Uranüs’ü ile birleşiyor ise bu sürpriz bir çekim ve elektrik almak anlamına gelebilir. Kuşkusuz diğer başka bir faktör de söz konusu olabilir. Uranüs kontaktları ilişkilere heyecan, uyanış ve anilik taşıyacaktır. Eğer kadının Güneş ya da Mars’ı, bir diğerinin Neptün’ü ile birleşiyor ise, bu göründüğünden daha karmaşık, kimi zaman ilham verici ve büyüleyici, kimi zaman ise oldukça tehlikeli oranda yanıltıcı, tahrik edici ya da hayallere sürükleyici olabilir. Pluton açıları ise yine çok güçlü çekimler, yoğunluk, güçlü bir odaklanma ve tutkular açığa çıkarabilir. Her kişi hayatımızın belirli yönlerini açığa çıkaran bir enerji olduğunu unutmayalım. Uranüs, Neptün ve Pluton’un yaptığı birleşimler diğer destekleyici açılarla çok daha heyecan verici olabilir. Uranüs’ü haritamızda önemli bir nokta ile, örneğin yükselen ya da alçalan burç derecesi ile, Ay ya da Güneş’imizle birleşen kişiler bize heyecan ve beklenmedik durumlar, uyanışlar getirirken, bu pek istikrarlı bir sonuç üretmeyebilir. Neptün açıları etkileyici, ilham getirici ama aynı zamanda kafa karıştırıcıdır. Çoğu zaman bağımlılık ve kurban olmaya da yol açabilir. Pluton’un ortaya çıktığı durumlarda ise derinlik, dönüşüm ve birbirini etkileme, kontrol etme temaları söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Mars’ın özel durumu

Aşk ve tutkuların öne çıktığı durumlarda Mars çok kritik sonuçlar doğurabilir. Bu kimi zaman daha büyük bir çekime, kimi zamanda kişilik çatışmasına işaret edebilir. Bir erkeğin Mars’ının kadının yükselen burcuna düşmesi, özellikle derece olarak yakın durması, diğer başka faktörlerle birlikte büyük bir çekime işaret edebilir. Ancak Mars, Güneş ve Ay gibi ışıklara sert açılar yapıyor ise, durum daha çekişmeli ve gerilim çıkarıcı olabilir. Benzer şekilde, kendi haritalarında Güneş-Mars arasında sert açılar olan kadınlar, erkeklerle ilişkilerinde çatışma ve rekabet aramaya daha açıktırlar ve bu durum olumsuz sonuçlar üretebilir.

Haberin Devamı

Erkekler açısından ise, haritada Venüs ve Ay özellikle hangi tipte partnerlere daha çok çekildiklerini gösterir. Örneğin Venüs’ü İkizler burcunda bir erkek hareketli, meraklı, genç ruhlu tiplere çekilirken, Oğlak’ta olan bir erkek, daha çok statü sahibi, güven veren, ağırlık taşıyan kişilere yakın duracaktır. Kuşkusuz, haritada Ay ve Venüs’ün yaptığı açılar da erkeğin nasıl ilişkilere yöneldiği konusunda bilgi verebilir. Aşk ve ilişkiler her zaman sürprizli ve kişiliğimizin farklı yönlerini açığa çıkarırken, haritalarımızdaki farklı yönleri karşılaştırmak, açılara bakarak önemli bir anlayış elde edebiliriz.