Aslan’da Güneş tutuluyor

Tutulma önümüzdeki altı ayın temalarına ışık tutuyor

Bugün ülkemiz saati ile 12:57’de Aslan burcunda kısmi bir Güneş tutulması gerçekleşiyor. Geçtiğimiz ay Yengeç’te bu ay ise Aslan burcunda bir tutulma ile bu yılki tutulma mevsimini tamamlamış oluyoruz. Güneş tutulmalarına süper güçlü yeniaylar gözü ile bakabiliriz. Böyle zamanlarda sanki görünmeyen bir el hayatımızda pek çok şeyi birden değiştirmeye başlar. Bitişler ve başlangıçlar, özellikle tutulmanın gerçekleştiği burcun konularında dikkat çeker. Aslan burcu ise liderleri, yöneticileri, ünlü ve dikkat çekici figürleri anlatan bir burçtur. Dolayısıyla, bu dönemde baba figürü olarak hayatımızda yer alan kişilerle ilgili olaylar, hassasiyetler ve değişiklikler dikkat çekebilir. Bu burç aynı zamanda eğlence hayatı ve sahnesi olan sanatlarla yakından ilişkili olduğu için, sanat ve eğlence alanındaki kişilerin de önemli olaylarına tanık olabiliriz.

Haberin Devamı

Herşeyden önce Aslan günlük hayatımızın psikolojisinde kendimize güvenimizi, hayattan keyif alabilme kapasitemizi, yaratıcılığımızı ve ne olmak istedimize yönelik arzu ve istekleri açıklar. Özellikle önümüzdeki altı aylık süre içerisinde, 6 Ocak’a kadar sözünü ettiğimiz bu konuların daha fazla önem kazanacağını söyleyebiliriz. Astrolojik haritanızda Aslan burcunun bulunduğu evin konularına bakın. (Bunu bulmak için yükselen burcunuzdan Aslan’a kadar sayabilirsiniz, örneğin yükselen İkizler ise, Aslan 3. evde olacaktır) Bu evin konularında kendinizi daha fazla göstermek, güçlü ve performans sahibi olmak her zamankinden daha dikkat çekici olabilir. Bu tutulma kuzey ay düğümü (Rahu) yönünde gerçekleştiği için, aslında bir yandan da bizim daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmemiz gereken taraflarımızı da temsil etmekte. Dolayısıyla, böyle bir dönemde kendimize olan güvenimizi arttırmak, sahneye çıkmak ve hayattan keyif almak konusunda önemli fırsatlarla da karşılaşacağız. Bu nedenle, Aslan hangi evinizde yer alıyor ise, o evin konuların güçlenme, büyüme ve gelişme daha olası olacaktır.

Tutulma haritasında Akrep burcu yükselirken, genişleme ve büyümeyi temsil eden Jüpiter de tutulma ile açı yapmakta. Bu etki her bakımdan abartılı olmayı, genişlem hevesini ve aşırılıklara gidebilecek durumları da anlatmakta. Doğal olarak bu dönemde arzu ve isteklerimizde sınır tanımak istemeyebilir ve kimi zamanda abartılı davranışlar yüzünden yanlış değerlendirmeler yapabiliriz. Spekülatif konular, harcamalarımızda kontrolsüzlük ve kendi kendimizi kandırma bir problem haline dönüşebileceği için dikkatli olmalıyız.

Haberin Devamı

Yine de bu yeni dönemde, kişisel gücümüzü ve hayattan keyif alabilme kapasitemizi gündeme getiren pek çok imkan bulacağız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular, babalık etmek, cömert davranmak ve korumakla ilgili temalar, sembolik olarak altın ve değerli taşlarla ilgili ekonomik gelişmeler, moda, sahne ve eğlence dünyasına ait gelişmeler fazlasıyla gündemimize taşınabilir.