Ay düğümleri nereye?

2019’da hayatımızın hangi alanlarını daha çok güçlendirmeliyiz?

Astroloji’de Ay düğümleri Güneş, Dünya ve Ay’ın yörünge düzlemlerinin kesişim noktaları ile ortaya çıkar. Ay, Dünyamızın etrafında dönerken, Dünya’nın Güneş etrafındaki yörünge düzlemini, ekliptik düzlemini kuzeye ve güneye doğru iki yönde keser. Güneş tutulması sırasında Dünya, Güneş ve Ay bu çizgi üzerinde sıralanırlar. Efsanelerde ve hikayelerde ay düğümleri tutulmalarla ilişkili olduğu için bir ejderha olarak tasvir edilmiştir. Kuzey düğüm ejdarhanın başını, ağızını, Güney düğüm ise kuyruğunu, boşaltım noktasını gösterir.

Haberin Devamı

Astrolojik açıdan kuzey düğüm ruhtan maddeye geçişi, alım noktasını simgeler. Kuzey düğüm nereden geçiyor ise, o burcun konularını ve kişilerini hayatımıza daha çok çekeriz. Bu nokta bir büyüme ve ilerleme, bereketlenme yeridir. Güney düğüm ise maddeden ruha geçişi, çözülmeyi, bozulmayı ve bırakma noktasını simgeler. Güney düğüm hangi burçta ilerliyor ise, o burcun konularında bozulmalar, çözülmeler ve kayıplarla karşılaşırız. Genel olarak Batı dünyası Kuzey’i iyi, Güney’i ise kötü olarak adlandırsa da, Hint kaynaklarında, güney düğüm maddeden ayrılma ve özgürleşme olarak görüldüğü için ruhun maddenin tutsaklığından kurtulması olarak da gördüğü için bir çeşit aydınlanma (mokşa) olarak da görülür.

Şimdi bu dönemde, Kasım sonundan bu yana Kuzey Ay düğümü Yengeç’e, Güney Ay düğümü Oğlak burcuna yerleşmiş oldu. Bu transit 2020 Mayıs’ına kadar devam ediyor olacak. Peki Yengeç/Oğlak ekseni, transit Ay düğümleri açısından ne anlama geliyor ? Bu süreçte, ruhsal açıdan büyüme ve gelişme hangi alanlarda olurken, kuruma ve çözülmeler hangi alanlarda yaşanabilir?

Astrolojik haritanızda Yengeç burcunun hangi evde olduğuna dikkat etmelisiniz. Bu evin konularında geliştirebileceğimiz, büyüteceğimiz çok daha fazla şey olduğunu görebiliriz. Kuzey Ay düğümü Yengeç’te iken özellikle aidiyet duygusu üzerinden, ailemiz, sevdiklerimiz ve korumak istediklerimizle daha yakın ilişkiler kurabiliriz. Yengeç bize beslemeyi, büyütmeyi ve hassasiyet göstererek korumayı ihmal etmememiz gerektiğini anlatıyor. Yengeç burcu hangi evinizde yer alıyor ise, o evin konularını geliştirmek, ilerletmek kişisel gelişimimiz açısından daha olumlu sonuçlar getirecektir.

Haberin Devamı

Oğlak burcunun evine dikkat!

Diğer yandan bu dönemde, özellikle 2019’da Oğlak burcu adeta bir savaş alanına benziyor. Satürn ve Plüton Oğlak burcunda ilerlemekte. Güney ay düğümü de burada. 6 Ocak’ta Oğlak burcunda, Satürn ve Pluton’un ortasında, güney düğüm yönünde bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Tüm bu göstergeler bize astrolojik haritamızda Oğlak burcunun olduğu evin konularında daha yorucu, test edici ve zorlayıcı koşullarla karşılaşabileceğimizi anlatmakta. Güney Ay düğümü bozulma, çözülme ve maddi açıdan kayıplarla daha ilgili olduğu için, bu burcun konuları içinde sorunlarla karşılaşabiliriz. Oğlak, özellikle kurumlar, kısıtlamalar, devlete ait konular, yöneticiler ve baba figürü ile yakından ilişkilidir. Bu dönemde, Oğlak burcunun olduğu evin konularında aradığımız desteği ve korumayı bulamayabiliriz. Bu evin konuları çerçevesinde acımasızlık, sertlik ve kuralları vicdansızca kullanma durumu ortaya çıkabilir. Dolayısı ile haritamızda Oğlak burcunun olduğu evin konularında kısıtlamalar, hoşnutsuzluklar ve bizi sıkıştırabilecek durumlar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

2019 boyunca Satürn ve Güney Ay düğümü Oğlak burcunda 3 kez birleşecekler. Nisan sonu, Temmuz başı ve Eylül sonu bu açıdan sözünü ettiğimiz zorlayıcı temalar daha dikkat çekici hale gelebilir. Kısa bu dönemde, sevdiklerimizi, ait olduğumuz konular, ailemiz ve ülkemizle ilgili konuları daha fazla sahiplenme yoluna gitmemiz yararlı sonuçlar getirecektir.