Ay tutulması gündemimize ani olaylar getirmekte

21 Ocak Pazartesi günü, Aslan burcunun ilk derecesinde tam bir Ay tutulması gerçekleşiyor olacak. Tutulma mevsimi devam ederken, ani uyanışlar ve artan farkındalıklar önümüzü aydınlatıyor. Ay tutulmaları yüksek enerji zamanlarıdır ve adeta bir süredir devam eden bir konunun hasat edilmesine işaret eder. Ay tutulmalarında başlangıç temasından çok sonuçlanma ve değerlendirme gereği vardır. Tutulmanın Aslan burcunda olması bu dönemde şahsi açıdan önemsediğimiz bir konu hakkında önemli bir karara varabileceğimizi anlatırken, kişiliğimizi, gururumuzu ve yaratıcılığımızı yansıtan duygular içinde olabileceğimiz görülüyor. Aslan performans, başarı, güç ve dikkat çekmekle ilişkilidir. Doğal olarak özellikle önümüzdeki iki hafta boyunca duygularımız Aslan burcunun temsil ettiği konular üzerine yoğunlaşıyor olacak.

Haberin Devamı

Bu dönemde liderler, baba ya da yönetici figürler daha çok öne çıkabilir. Kendimize güven duyduğumuz, göstermek istediğimiz konularda ne kadar başarılıyız, ne kadar eksiziğiz ? Acaba bu dönemde bize geri bildirim yapabilecek birileri var mı ? Eleştirilmeye açık duruyor muyuz, yoksa sadece çocukca bir yaklaşımla, hatalarımızı, eksiklerimizi başkalarına mı yansıtıyoruz ? Böyle zamanlarda aşk hakkındaki beklentilerimizde de yüksek olabiliriz. Duygularımızı güçlü ve dikkat çekici şekilde paylaşmak ve kendimizi önemli hissetmek istiyoruz. Kısaca bu dönemde, bu dönemde yaşam sevincimizi, başarımızı ve yeteneklerimizi daha çok paylaştıkça kendimizi daha bütünleşmiş hissedebiliriz. Aynı zamanda bizi keyifli ve başarılı kılan bir konu üzerinde daha çok muhasebe de yapabiliriz.

Tutulmanın kuzey düğüm yönünde gerçekleşiyor olması duygularımızı daha çok paylaşma ve kendimizi ortaya koyma yönünde değişik destekler bulabileceğimizi de anlatmakta. Bu dönemde sadece mantıkla ve kurallarla değil, bizi duygual açıdan besleyen, mutlu eden kişilerle, konularla daha ilgiliyiz.

Ekonomi alanında hassasiyetler artıyor

Böyle zamanlarda bir lider, dikkat çekici bir kişi ya da sanatçı daha fazla öne çıkabilir ve kendinden söz ettirebilir. İlginç bir şekilde, Ay tutulma haritası Ankara’ya göre çıkartıldığında, Ay’ın tek başına Batı ufkunda yer aldığını görüyoruz. Kuşkusuz bu dönemde liderler ve yöneticilerle ilgili konular dışında, halkın hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını vurgulayan konulara da vurgu var. Belki bu durum yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuların hız kazanması ile de ilişkili olabilir.

Haberin Devamı

Istanbul’a göre bakıldığında ise tutulma anında Oğlak burcu yükselmekte. Dolayısı ile bu dönemde, Istanbul’da yaşayanlar için daha kısıtlayıcı ya da ani, gergin, huzursuzluk yaratıcı durumların gündeme gelebileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca tutulma derecesi ekonomik alanda TL’nin değerini ve istikrarını ilgilendirebilecek ani durumların, volatilitenin de çok artabileceğini vurguluyor.