Bize ne iyi gelir?

Her burcun olumlu ve olumsuz, ışıklı ve gölgeli yönleri vardır.

Her burcun olumlu ve olumsuz, ışıklı ve gölgeli yönleri vardır. Burcunuzu yükselen burca koyduğumuzda ya da doğrudan yükselen burcunuza göre baktığımız, diğer evler bu yaratıcı ve yıkıcı yönlerle ilgili dikkat çekici bilgiler verirler. Bu yazımda özellikle bize iyi gelecek yönlerimizden, eğer çok sıkılıyorsak, bakmamızın yararlı olan bir pencereden, diğer adı ile 9. evden söz edeceğim. Bu ev yükselen burçla doğal bir üçgen açıda yer aldığı için ruhsal açıdan geliştirmemizin faydalı olacağı yönleri barındırır. Eğer çok sıkılıyor ve içinde bulunduğunuz durumdan çıkmakta zorlanıyorsanız, 9. Evinizdeki burcun özellikleri sizi önemli bir rehber olacaktır. Hem burcunuza, özellikle de yükselen burcunuza göre bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen Koç’lar için (Yay) hayata bakış açınızı geliştirmek ve daha esnek davranabilmek rahatlama ve aydınlanma sağlar. Koç enerjisi sürekli hayatta kalma çabası ve kendini ispatlama uğraşısı içinde aslında hayatın çok çeşitli imkanlar sunduğunu unutabilir. Bu nedenle, yeni deneyimlere açık olmak her zaman iyi gelecektir. Yükselen Boğa’lar için (Oğlak) harekete geçmek ve bir amaç edinmek önemlidir. Boğa’ların genel bir tembelliği ve hareketslzliği vardır ve bu durum yıllar içinde can sıkıcı ve hiç risk almayan bir alışkanlığa dönüşebilir. Ancak gelecek yönünde bir şeyler inşa etme arzusu ve uzun vadede kalıcı olma isteği Boğa’ların geliştirmeleri gereken bir yönüdür. Yükselen İkizler için (Saka) hayat merak ve iletişim üzerine kuruludur. İkizler sık sık fikir değiştirmeye ve arada kalmaya meyillidir ancak Saka’nın ilkelerini, kararlılığını ve geleceğe yönelik umutlarını güçlü tutmak sayesinde hayat daha berrak ve net hale gelecektir. Yükselen Yengeç’ler için (Balık) sahip oldukları şeye sıkı sıkı tutunmak ve güven aramak önemli bir ihtiyaçtır. Ancak zaman içerisinde Yengeç gelecek yönünde endişeli ve huzursuz olabilir. Eğer hayatı olduğu gibi kabul edeceği bir farkındalık ve ruhsalık geliştirebilirlerlese, Yengeç’ler rahatsız edici şüphelerinden sıyrılabilirler. Yükselen Aslan’lar için (Koç) belirli bir statüde kendilerini güçlü hissetmek ve beğenilmek önemlidir ancak bu durum zaman içinde sıkıcı ve biteviye olmaya başlar. Hayata yeniden başlayabilecekleri bir heyecan ve yeni riskler alabilecekleri bir bakış açısı geliştirerek, bu tuzaktan kurtulabilirler. Yükselen Başak’lar için (Boğa) hizmet, çalışmak ve sürekli bir didinme içerisinde olmak doğal gelebilir. Ancak uzun vadede bu hayattan keyif almalarını engelleyebilir. Eğer hayattan keyif almak ve güzelliklere yönelirlerle, bu kısır döngüden çıkmaya başlayabilirler.

Haberin Devamı

Yükselen Terazi’ler için (İkizler) dengede durmak, sürekli kendilerini başkalarına göre ayarlamak, hoş kabul edilmek önemlidir. Ancak bu durum uzun vadede kendi isteklerini keşfetmekten alıkoyacağı için, yeni meraklar geliştirmek, sorgulamak ve yeni şeyler öğrenmek, hayatta hep bir öğrenci gibi olmak iyi gelecektir. Yükselen Akrep’ler için (Yengeç) kontrol duygusu ve mücadeleci bir tavır içinde olmak doğaldır. Akrep zorlayıcı bir burçtur, halbuki uzun vadede hayata karşı daha koruyucu, merhametli ve anlayışlı bir bakış açısı geliştirmek onları rahatlatacaktır. Yükselen Yay’lar için (Aslan) hayatı sorgulamak, yeni şeyler keşfetmek ve özgür kalabilmek doğaldır. Bununla birlikte, zaman içinde bu pek çok karmaşaya ve kararsızlığa neden olabilir. Eğer hayata bakış açılarına kararlılık ve kişiliklerini katabilecekleri eylemler içine girerlerse, bu anlam karmaşasından kurtulabilirler. Yükselen Oğlak’lar için (Başak) statü ve başarılı olma, tepede olma isteği önemlidir. Ancak bu zaman içerisinde tatminsizliğe ve mutsuzluğa yol açabileceği için, daha alçak gönüllü ve başkalarına da yardımcı olabilecekleri şeyler geliştirebilmelere, hayatlarına çok şey katacaktır. Yükselen Saka’lar için (Terazi) hayatta net ve gerçekçi, mantıklı kimi zaman katı bir bakış açısına sahip olmak dikkat çekicidir. Yine de bu durum zaman içinde sıkıcı ve yorucu bir hal alacağı için, ilişkilere, sosyalliğe, denge ve hoşluklara açık durmak, hayatlarına keyif ve mutluluk getirecektir. Yükselen Balık’lar için (Akrep) fedakar davranmak, kendini adamak ve çoğu zaman pasif bir bekleyiş içinde olmak söz konusu olabilir. Halbuki bu durum, depresyona ve mutsuzluğa yol açabileceği için, yeri geldiğinde daha sorgulayıcı ve güçlü olmak, kendini dönüştürmek, gerekirse mücadeleye açık durmak son derece geliştirici olacaktır.

Haberin Devamı