Gelecek için düşünme dönemi

Kariyeriniz ve iş hayatınızdaki trendlere göz atma zamanı geldi

Hayatımızın kendisi bir döngü olduğu gibi, aynı zamanda kısa ya da uzun bir çok döngüden oluşmakta. Tıpkı mevsimler gibi döngüler hayatın farklı geçişlerini oluşturuyor. Astroloji’de orta ve uzun vadede önemli sayılan döngülerden birisi de Jüpiter ve Satürn arasındaki ilişki. Hatta bu ikili tarihte uygarlıkların, büyük dönemlerin göstergesi olmuş, örneğin Timur gibi tarihsel figürlere işaret edilmiştir. Daha önceki bir yazımda Jüpiter-Satürn birleşimlerinin sahib-kıran etkisinden, yani zamanın yöneticisi olma özelliğinden söz etmiştim. İşte şimdi bugünlerde, 2020 Aralık ayında yeniden yanyana gelerek başlayacak olan Jüpiter-Satürn döngüsünde, kapanma aşamasına yaklaşıyoruz. Bu süreç yavaş yavaş kendini göstermekteydi ancak 3 Eylül 2018’den itibaren iyice belirginleşmeye başlayacak.

Haberin Devamı

Jüpiter ve Satürn, ilki büyüme ve gelişme, ikincisi ise sınırlama ve konsolide olmakla ilişkilidir. Bunu gaz ve frene benzetebiliriz. Bu ikili sosyal, ekonomik ve siyasi trendlerle, açılımlarla yakından ilgilidir. Aynı zamanda bu gezegenler kişisel bağlamda kariyer göstergeleridir. İkisi arasındaki açı gittikçe kapanırken, kendi kişisel hayatımız ve kariyer trendlerimiz açısından da önemli değerlendirmeler yapabiliriz. Genel olarak bu kapanma süreci adı üzerinde, daha çok eksileri geride bırakma ve yeni trendlere yer açma imkanı tanımakta. Böyle bir dönemde bir ilerleme kaydetmekten çok tasfiye etme, bitirme ve gelecek için düşünmeye, daha çok hayal etmeye ihtiyacımız var. Doğal olarak, 2020 Aralık ayına kadar olan bu süreçte kendimizi daha karmaşık ve belirsizlik içeren bir ortamda bulabiliriz. Şartlar büyümeyi değil, uzun bir süredir devam ettirdiğimiz hedeflerimizi artık bırakmayı ve yeni için hazırlanmayı öğütlüyor.

Geleceğe bakış

İçinde bulunduğumuz dönemde, yavaş hareket eden gezegenlerin pek çoğu böyle bir değişimin kapısına gelmiş olduğumuzu açıklamakta. Uranüs’ün Boğa burcuna ilerleyişi ani kırılmalara, değişikliklere işaret etmekte. 2019-2020 geçişinde Satürn ve Pluton da yanyana gelerek zorlu bir dönüşüm ve yeniden yapılanma gereğini güçlü bir biçimde üstümüze bastıracak. Böylece 2020 sonunda hayatımızda özellikle kariyer, meslek ve sorumluluklar alanında yeni bir sürecin tohumunu atmış olacağız. Ancak şu anda acele etmemeliyiz.

Haberin Devamı

Kendi kişisel haritanızda Akrep burcunun bulunduğu evin konularına bakarak bu dönemde neleri tamamlamak ve bitirmek üzere olduğunuzu farkedebilirsiniz. Bu evin konularında ilerlemeden çok toparlanma söz konusu olacaktır. 2020’nin sonuna ulaştığımızda ise bu kez Saka burcunun haritanızda hangi evde olduğuna göz atın. Zira bu evin konularında yepyeni potansiyelleri ve gelecekte, 2020-2030 yıları arasında geliştirebileceğiniz yepyeni kariyer ve ilerleme trendlerini görebilirsiniz.