İlginç günlerdeyiz

Bu hafta özel bir görünüm, İkizler, Başak, Yay ve Balık burcunda doğanları yakından etkiliyor.

Bu hafta 6 Haziran’da gerçekleşecek son dördün oldukça dikkat çekici ve ilginç bir görünüm sergiliyor. Yeniay ve dolunaya özellikle önem veririz, dördünlere ise çok fazla dikkat etmeyiz ancak 6 Haziran’da Balık burcunda gerçekleşecek olan sondördün iki Satürn ötesi gezegeni, Uranüs ve Neptün’ü açısal olarak bir araya getirmekte. Zira bir süredir bu iki yavaş hareket eden gezegen arasında yarım-kare (45 derece) açı oluşmakta. Bu gezegenler kollektif hareketler, bilim, sanat ve kültürel alanda yeni trendler ve buluşlarla yakından ilişkilidir. İki gezegen de aşkın enerjileri, olağanüstü durumları, sapmaları ve varolan sınırların ötesine gitmeyi anlatırken, insan aklının ve sanatının kapasitesini de sergiler.

Haberin Devamı

6 Haziran’daki son dördün sırasında, Güneş İkizler’de haberci Merkür’le birleşirken, diğer ışık Ay da Balık burcunda Neptün’le yanyana duruyor ve dahası ani uyanışları ve radikal tepkileri anlatan Uranüs de iki ışığın tam geometrik ortasında duruyor. Bu durumda, Güneş/Merkür=Ay/Neptün=Uranüs gibi görünüm ortaya çıkıyor ki, bu astrolojik ifade hem son derece yaratıcı hem de olabildiğinde yanıltıcı ve yıkıcı da olabilir.

Şaşırtıcı haberler ve olanaklar var

Dolayısıyla bu dönemde bilim dünyasında ve çok farklı araştırma alanlarında yeni buluşlar, keşiflerle karşılaşabiliriz. Rasyonel akıl ve sezgiler el ele vermekte. İlginç haberler, aklımızı zorlayabilecek gelişmeler ve reformlar, yenilikler içinde olabiliriz. Uranüs ve Neptün ikilisi olağanüstü durumlar, garipliklerle ve doğaüstü konularla da ilgilidir. Balık burcundaki son dördün hayal gücümüzü en üst seviyede ilham alabileceğimiz olanaklarla kullanabileceğimizi anlatırken, örneğin yazarlar, entelektüel uğraşlar içinde olanlar, hatta haberciler ve medya unsurları son derece yaratıcı temalar içinde olabilirler.

Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var. Bu olağanüstü yüksek ve istikrar bozucu enerjiler son derece dağınık ve kafa karıştırıcı durumların da işareti olabilir. Olağan günlük hayatımızda bu durum gariplikler, karışıklıklar ve özellikle de yanıltıcı olabilecek koşullar da getirebilir. Eğer bu dönemde, görüşmeler, anlaşmalar ve yazışmalar içerisinde isek, düşüncelerimizi sağlam bir zemine oturtamayabiliriz. Beklenmedik bir karmaşa ve yanılgılar içine düşebiliriz. Belki de çok çekici ve göz alıcı gözüken bir konu, bir haber yüzünden süregelen anlaşmalarımızın hayal kırıklığı ve karmaşa getirmesi dev mümkün olabilir. Sözünü ettiğimiz bu temalar özellikle değişken burçların ortasında doğanları yakından etkilemekte. Bu nedenle, İkizler burcunda 5-7 Haziran, Başak burcunda 7-8 Eylül, Yay burcunda 7-8 Aralık ve Balık burcunda 6-7 Mart günlerinde doğanlar, bu sözünü ettiğimiz temalardan çok daha fazla etkilenmekteler. Bu tarihlerde doğanlar için, hem çok ilham verici ve uyandırıcı, hem de kafa karıştırıcı ve yanıltıcı olabilecek olaylardan söz edebiliriz.

Haberin Devamı