Korkularımızı anlamak

Pek farkında olmasak da korku ve endişelerimiz hayatımızı büyük oranda şekillendirebilir.

Pek farkında olmasak da korku ve endişelerimiz hayatımızı büyük oranda şekillendirebilir. Korkunun kastırıcı, kilitleyici bir özelliği vardır. İşin içine endişe girdi mi, kendi doğal halimizden uzaklaşmaya başlarız. Endişelerimizi kontrol edemememiz durumunda sahip olduğumuz doğallığın, yaratıcılığın gittikçe engellendiğini görebiliriz. Korku neredeyse tüm olumsuzlukların, güvensizliklerin kaynağını oluşturur. Korktuğumuz için kendimiz olmakta zorlanır, sanki kendi kendimizi daha derinlere, karanlığa çekmeye başlarız.

Haberin Devamı

Astrolojik haritamızda korkular yükselen burçla açısal ilişki kuramayan, göremeyen 8. evle yakından ilişkilidir. Ayrıca Satürn ve Mars da içerisinde korku, endişe ve eksiklik duygusu olan koşulları anlatır. Bu yazıda yükselen burcunuza göre, hayatımızda ulaşmakta zorlandığımız yönlerimize, bizi bloke edebilecek taraflarımıza değineceğim.

Yükselen Koç’lar için korku (8. ev Akrep) aslında her an varolan, varoluşun doğal bir parçası olarak yer alır. Bu çoğu zaman ortaklı koşullar içinde, özellikle ilişkiler alanında kendi gücünü, bağımsızlığını kaybetme endişesi olarak ortaya çıkar. Koç’lar bu nedenle sürekli bir tek başına hareket edememe korkusu yaşayabilirler.

Yükselen Boğa’lar için korku (8. ev Yay) yeni bir alanı keşfetmek, varolan rahatlık alanından uzaklaşmakla ilişkili olabilir. Uzaklar ve yabancılar kişiye sahip olduğu güveni kaybetme korkusu verebilir. Bu sanki uçak korkusu gibidir. Boğa’lar üzerine bastıkları toprağın altlarından kayıp gitmesi durumu karşısında kendilerini yeniliğe kapatabilirler.

Yükselen İkizler için korku (8. ev Oğlak) sorumluluk alarak kısıtlanmak, kendini hapiste hissetmekle ilgili olabilir. İş hayatında otorite figürlerine ya da kurulu düzenin getirdiği kurallara yönelik koşullar, kendini başarısız ve yetersiz hissetme bu burç için önemli bir endişe kaynağıdır. Hareket özgürlüğünün kısıtlanması bu burcu büyük ölçüde bloke eder.

Yükselen Yengeç’ler için korku (8. ev Saka) özgür kalmak ve başkalarından aykırı düşmekle yakından ilişkilidir. Sevdiklerine, alışkanlıklarına bağlı Yengeç için onlardan ayrı düşmek, yalnız kalmak sevilmeme, güven duymama endişesi getirebilir. Bu burç kendi bireyselliğini, bağımsızlığını elde etme konusunda önemli gelgitler içinde olabilir.

Haberin Devamı

Yükselen Aslan’lar için korku (8. ev Balık) olaylar karşısında çaresiz ve güçsüz kalmakla yakından ilişkilidir. Bu çoğunlukla kişiliğini, gücünü, otoritesini kaybetmek, yok olmak endişedir. Aslan’lar yenilgiyi kabullenme ve içselleştirme konularında engeller yaşarlar. Sıradanlık, başarısızlık, elde olmayan koşullar onları gizlice esir alabilir.

Yükselen Başak’lar için korku (8. ev Koç) karar vermek ve eyleme geçmekle yakından ilişkilidir. Olayları fazla analiz eden Başak için son kararı ve risk almak önemli bir stres anı olabilir. Birinci olmak, önde gitmek, kendini ispat etmek konusunda önemli korkular söz konusudur. Bu burç endişeleri yüzünden kendi doğallığından çok şey kaybedebilir.

Yükselen Terazi’ler için korku (8. ev Boğa) kendi sınırlarını daha net ve belirgin biçimde çizebilmekle ilgilidir. Terazi’ler kendilerini karşısındakilere göre tanımlamaya eğilim gösterdikleri için, şahsen sahip oldukları para, kaynaklar ve değerler konusunda yeteri kadar tanımlama yapmıyor olabilirler. Bu durum finansal alanda kendilerini yeteri kadar koruyamamaya, dolayısıyla kendi kendilerine zarar vermeye kadar gidebilir.

Haberin Devamı

Yükselen Akrep’ler için korku (8. ev İkizler) deşifre olmak ve bilgileri kontrol edememekle ve şeffaf olamamakla ilgilidir. Ketum ve sessiz bir burç olan Akrep için sahip olduklarını ifşa etmek oldukça zordur. Bilgi ve paylaşımı konusunda ya da hakkındaki söylentiler, dedikodular, iki yüzlülük yüzünden endişeli olabilirler. Ayrıca Akrep’ler çift durumlardan, kaypaklıklardan fazlasıyla irkilirler.

Yükselen Yay’lar için korku (8. ev Yengeç) bir yere ait olmakla, yuva kurmakla ve köklerden, aileden kaynaklanan konularla yakından ilişkilidir. Bağımsızlığını sürekli korumak isteyen Yay için yakın duygusal bağlar kurmak son derece zorlayıcı olabilir. Aynı zamanda bir yere bağlanmak, ailenin neden olduğu karmik bağlar yüzünden endişelenebilirler.

Yükselen Oğlak’lar için korku (8. ev Aslan) gururunu ve otoritesini kaybekmekle yakından ilişkilidir. Bu burç kendini parlak biçimde ortaya koymak, sahneye çıkmak konusunda önemli endişeler besler. Bu durum çoğu zaman yeteri kadar beğenilmemek ve erkekler için güçlü bir baba, güçlü bir otorite olamamak durumu ile ilgili olabilir.

Yükselen Saka’lar için korku (8. ev Başak) aşırı analiz etmek, detaylara inmek ve bu nedenle hayata kuş bakışı bakma yeteneğini kaybetmekle ilgili olabilir. Evrensel ve toplumsal konulara duyarlı Saka, detaylarda kendini zorda hissedebilir. Aynı zamanda kendini sürekli düzeltmek, mükemmelliğe kavuşmak konusunda zihinsel bir gerginlik taşıyor olabilirler.

Yükselen Balık’lar için korku (8. ev Terazi) ortaklaşa konularda daha objektif ve tarafsız bir tutum takınamamakla ilgilidir. Balık kendini adamak ve idealize ettiği konulara toptan feda etmek isterken, dengesini, mantığını kaybedebilir. Ortaklı konularda mantıklı bir sınır çizememek, sorumluluk alamamak, kolayca etki altında kalmak zayıflıklarına da işaret eder.