Kronik problemlerimizi anlamak

Aşırı sabit ve katı olduğumuz yönlerimiz bu dönemde yenilenme gerektiriyor

Kimi zaman kronik problemler, psikolojik ya da sosyal hayata ait sıkıntılarımız olsa bile, kişinin bunu farkedebilmesi oldukça zor hatta imkansız olabilir. Çoğu zaman problemlerin çözümü en zor zamanlara kalır zira kişi kendi sorununun bilincinde, farkında değildir ya da sorun gerçekten bir çok bağlı değişkenlerle derine gömülü olabilir. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, çoğu zaman insanlar kendi sorunlarını başkalarına yansıtarak, dışsallaştırarak yaşarken, geçen zamanın değirmenin de ruhen ve bedenen öğütülürler. Kendimizi anlamamız, keşfetmemiz için, başka referans noktalarına ihtiyacımız vardır. Ancak başkalarının hayatını, düşüncelerini anlamaya başladıkça kendi eksik yönlerimizi ya da fazlalıklarımızı da anlamaya başlayabiliriz.

Haberin Devamı

Bu dönemde 6 Mart’ta Uranüs’ün Boğa burcuna ilerlemesi, kronikleşmiş sıkıntılarımızı çözebilmek için çok uygun koşullar ve uyandırıcı fırsatlar getiriyor. Biliyorsunuz Boğa, toprak elementinden, sabit bir burç olduğu için, hiç değişmeyen, sanki ömür boyu devam etmesini istediğimiz, sağlam ve güven verici şeyleri anlatır. Ancak hiç değişmeden, sürekli aynı kalan şeyler bir problem konusu olabilirler de, zira hayat her zaman değişimi, ölümü ve yeniden doğumu gerekli kılar. Haritanızda Boğa burcunun olduğu alan, uyanmanız ve kendinizi silkmeniz, gerçeklerle karşılaşmanız beklenen bir alan olabilir. Önümüzdeki 7 yıl boyunca, Uranüs sabit burçlara yerinden kalkmaları ve biraz harekete geçmeleri için alarm zillerini çalıyor olacak. Bu yenilenme ve uyanış sürecinin tek bir kerede değil, 7 yıl gibi uzun bir süreye yayılarak devam edeceğini söyleyebiliriz, dolayısı ile, sürprizler ve değişim farklı şekiller alarak tekrar tekrar esnekliğimizi test edebilir ve adeta bu, çok sağlam burçları teslim alıncaya kadar da sürebilir. Sabit burçlar (Boğa, Aslan, Akrep ve Saka) değişime, yenilenmeye direnirlerken, bunu kendilerinden taviz vermek olarak görerek, daha katı bir ego altında gizleyebilirler.

Şimdi 2019-2026 yılları arasında haritanızda sadece Boğa’nın değil, diğer tüm sabit burçların olduğu evlere baktığınızda, bu evlere yönelik konuların büyük bir kırılma, değişim ve adeta bir deprem etkisi yaşayabileceğini söyleyebiliriz. Acaba Uranüs doğum haritanızda hangi evde durmakta? Eğer bu evin konularına bakarsanız, değişimin özellikle hangi durumlardan kaynaklanacağını da görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Uranüs’ün Boğa transiti süresince, uzun süredir aynı kalmış, hep güvenmiş olduğumuz ya da hiç değişmeyeceğini sandığımız şeyler yerinden oynayacaktır. Böyle bir süreçte, olabildiğinden esnek olabilmek ve farklı planlar oluşturabilmek hareket yeteneğimizi geliştireceği için çok önemli ve yararlı olacaktır.