Lüsifer Venüs’ün doğuşu

Artık Venüs’ü sabah erken saatlerde Doğu ufkunda yükselirken bulabiliriz. Bu parlak ışığın bizlere önemli mesajları olabilir.

Bir süredir Venüs’ün geri hareketini deneyimledik. İlişkilerimize ve aşk hayatımıza önemli yansımalar getiren bu gezegen 5 Ekim’den bu yana geri harekette idi. Bu süreçte Akrep’ten yani zararlı olduğu bir konumdan, yönetici olduğu Terazi burcuna geriledi ve dün itibarı ile yeniden düzgün hareketine döndü. Geri giden bir gezegen bizim için önemli olan ancak düzeltilmesi, yeniden gözden geçirilmesi gereken durumları anlatır. Bu gezegen Venüs olduğunda konumuz daha çok hayattan edindiğimiz tatmin, güzellikler, denge ve beraberlikler üzerine olacaktır. Kuşkusuz para ve değerlerle ilişkimiz de mercek altına alınmış olabilir. Pek çoğumuz bu süre içerisinde genel olarak bu konular üzerinde yeniden düşünerek kendi içimizde yeni bir denge kurmak arayışı içinde kalmış olabiliriz. Şimdi Venüs’ün özellikle kendi burcunda yeniden yola girmesi ile birlikte, önemli çözümler, anlayışlar ve farkındalıklar içindeyiz.

Haberin Devamı

Venüs Akrep’te huzurlu bir konumda değildir. Mars’ın burcunda Venüs fazla tutkulu, yırtıcı ve huysuz olabilir. Bu Venüs aşırılıklara gidebilen, femme fatale bir kadın portresi çizer. Kimi zaman kıskançlıklar, aşkta ve arkadaşlıklarda derin ancak hırpalayıcı tavırlar öndedir. Terazi ise dengenin, adil olmanın ve akılcı davnarak daha objektif bir güzelliğin, estetiğin peşindedir. Dolayısı ile bu dönemde ilişkilerde ve başkalarından beklentilerimizde tatminsizlikler, ani kopmalar ve bizi ruhsal açıdan zorlayan durumlarla karşılaşmış olabiliriz. Kuşkusuz Venüs bu süreçte ay düğümleri ve Uranüs ile de karşılaştığı için, önemli seçimler ve adeta kadersel değerlendirmelerle de karşılaşmış, adeta bir kavşak notkasına gelmiş olabiliriz.

Şimdi Venüs 2 Aralık’a kadar Terazi burcunda toparlanmaya başlayacak ve sabahları erken saatte gökyüzünde Doğu ufkunda parlamaya başlayacak. Kadim Yunanlılar Venüs’ün bu sabah görünümüne ışık getiren anlamında Venüs Fosforus, Romalılar ise aynı anlamda Venüs Lüsifer adını vermişlerdir. Venüs’ün bu konumu Tarot sembolojisinde Yıldız kartı ile de temsil edilir. Bu kartta sekiz köşeli sekiz yıldız betimlenmektedir ve genel olarak bu kart olumlu beklentiler ve umuda işaret eder. Venüs’ün gökyüzünde yeniden doğuşu aşkta ve ilişkilerimizde daha aktif biçimde davranabileceğimiz, arkadaşlıklarımıza ve beraberliklerimize yeniden şekil verebileceğimiz bir dönemde olduğumuzu gösteriyor.

Haberin Devamı

Sümerler de Venüs’ün bu hareketine ilgi göstermişler ve böyle önemli geçişlerini şarkılar ve şiirler söyleyerek onurlandırmışlardır. Bu süreç Sümer mitolojisinde İnanna’nın karanlıktan yani yeraltı dünyasından çıkarak yeryüzüne yeniden dönüşü olarak yorumlanmıştır. İçinde bulunduğumuz dönemde, hayatın güzel yönlerini farkedebilme yönünde daha büyük bir keşif duygusu yaşayabiliriz. Özellikle haritasında Terazi burcu köşe evlerde olanlar, yani yükselen burcu Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak olanlar açısından bu süreç daha belirgin olabilir. Her durumda, Terazi burcunun haritamızda hangi evde olduğuna dikkat ediniz. Bunu anlamak için, yükselen burcunuzu 1 kabul ederek Terazi’ye kadar saymanız yeterlidir. Örneğin yükselen burcu Yengeç olanlar için Terazi 4. evde olacaktır. Bu evin konularında istek ve ümitlerimizi daha kolay canlandırıp harekete geçebileceğimiz yeni fırsatlar içinde olacağız.

Haberin Devamı