Bugünlerde Mars bizi daha hızlı karar vermeye zorlayabilir.

Bugünlerde mücadele ve savaş gezegeni Mars, 14’ünde Boğa burcuna ilerlemeden önce dikkat çekici görünümler oluşturmakta. Özellikle bugün Mars’ın ay düğümleri ile kare açıda olduğunu görüyoruz. Bu görünüm pek çok açıdan önem taşıyor zira ay düğümleri olayların belirli bir yöne akışı açısından sanki durdurulamaz, kontrol edilemez durumlara işaret ederken, kare açı ise doğrudan eyleme geçmekle ilişkilidir. Durum böyle olunca, çift bir Mars etkisi altında olduğumuz söylenebilir. Özellikle bugünlerde bizi birden harekete geçiren ve belki de öfkemizi uyandıran durumların daha çok farkında olmamız yararımızı olacaktır. Astroloji’nin ilk faydası kendimizi daha iyi tanımak ve aynada bakabilmek olduğuna göre, içinde bulunduğumuz gergin koşullar altında, olası seçimlerimizin farkında olabilmek çok önemli ve hatta faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Ocak başından bu yana Mars yöneticisi olduğu Koç burcunda ilerlerken, hızlı hareket etme ve kendi başına karar verebilme imkanı getirmekte idi. Yengeç/Oğlak eksenindeki ay düğümleri ile ise bizi duygusal ve sorumluluk açısından bağlayan durumları, hem ailevi hem de işe ait önem verilmesi gereken koşulları anlatmakta. Mars ay düğümleri ile kare açı yaptığında, Mars’ın ateşli doğası olaylara yaklaşımımızda çok daha belirgin hale gelecektir. Güney bendinden ilerleyen Mars, bu konumda bizi daha kopartıcı, ayırıcı ve değişiklik yanlısı hareketlere zorlayacaktır. Ayrıca birkaç gün sonra, Mars bu kez Koç burcunun artık son derecelerinde ilerleyen Uranüs’le de birleşecek. 13 Şubat’taki bu birleşim, daha farklı, yenilikçi, başkaladıran bir biçimde davranabileceğimizi anlatmakta. Mars-Uranüs teması orijinal ve beklenmedik, başkaldıran, pek de düşünmeden atılan adımları, kararları açıklar. Kısaca içinde bulunduğumuz bu dönemde, 14’üne kadar, doğum haritamızda Koç burcunun olduğu evde, oldukça hızlı, dinamik ve yenilikçi adımlar atabileceğimiz gibi, ani durumlarla da ilgilenmemiz gerekebilir.

Aşk, para ve ekonomik gelişmelere vurgu var

14 Şubat’tan yani tam da sevgililer gününden itibaren Mars bu kez zararlı olduğu Boğa burcuna geçmiş olacak. Mars bu burçta hızını, kıvraklığını kaybeder ve daha çok para, güven ve istikrar gibi konulara vurgu yapar. Boğa Venüs’ün burcu olduğu için, bu dönemde aşkta ve yakın beraberliklerdeki beklentilerimizde bizi daha huzursuz eden durumlarla karşılaşabiliriz. Sıklıkla Mars Boğa burcunda, kıskançlık, kayıp hissi ya da maddi açıdan masraf çıkarabilen durumlara işaret eder. Dolayısı ile bu dönemde, Şubat’ın ikinci yarısından itibaren, sahip olduğumuz ya da kendimizi güvende hissetmek istediğimiz alanlarda, bu ilişkiler, aşk ve maddi durumumuz olabilir, bizi huzursuz ve güvensiz kılabilen gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Bu dönemde, ülkemiz açısından da dikkat çekici koşullar var. Ülkemizin bu yılki haritasında ekonomiyi ve parasal konuları açıklayan evlerde büyük bir kare açı yer alıyor. 14’ünden itibaren Boğa burcuna ilerleyen Mars bu büyük kareyi tetikleyecek. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde özellikle ülkemizin kurduğu ittifaklarla ilgili konularda, işbirliği içinde olduğu ülkelerle ilişkilerinde, belki de özellikle ABD ile ilişkilerinde daha kritik bir süreçten geçebileceğini söyleyebiliriz.

Haberin Devamı