Mars Balık’ta ilerlerken

Savaş ve mücadele gezegeni Mars 19 Aralık’ta Balık burcuna ilerleyecek ve 28 Ocak’a kadar da bu burçta kalacak.

Savaş ve mücadele gezegeni Mars 19 Aralık’ta Balık burcuna ilerleyecek ve 28 Ocak’a kadar da bu burçta kalacak. Bu tarihler arasında inançlarımız, ideallerimiz ve bizi ruhsal ve psikolojik yönden harekete geçiren konular yönünde daha mücadeleci ve savaşkan olabiliriz. Mars Balık burcunda karar alma ve harekete geçme aşamasında karmaşık süreçlere işaret eder. Balık kendisini adayan ve duygusal nedenlerle hareket eden bir burç olduğu için bu dönemde akılcı olmaktan çok inançlarımız ya da sanılarımız yönünde öne çıkabiliriz. Kuşkusuz bu durum kimi zaman pire yüzünden yorgan yakmak gibi durumlara da yol açabilir. Bu dönemde ideallerimiz yönünde daha tutkulu ve gözü kapalı davranabiliriz. Ancak düşünmeden hareket etmek, kendimizi kurban edebileceğimiz koşullara da zemin hazırlamakta. Bu nedenle olgularla hayallerimizi, sanılarımızı birbirinden iyi ayırdetmeye çalışalım. Mars’ın Balık burcundaki transiti sanatsal konularla, ilhamla çalışan kişiler için son derece aktif ve heyecanlı bir dönem olabilir. Bu tarihler arasında yükselen burcu Yengeş, Akrep ve Balık olanlar Mars’ın heyecanını ve cesaretini daha çok hissedebilir, daha kolay kullanabilirler. Bununla birlikte, düşüncelerimizin duygusal nedenlerden aşırı etkilenmesi, aşırı hassasiyet ve kendini kaptırma duygusu, kimi zaman elde olmayan durumlar yüzünden kendimizi zor duruma sokabileceğimizi de anlatıyor.

Haberin Devamı

Dikkat edelim !

19 Aralık’tan hemen sonra, özellikle 25 Aralık – 5 Ocak tarihleri arasında önce güney ay düğümü ile (27 Aralık) ardından Neptün’le (2 Ocak) birleşecek. Bu birleşmelerin sözünü ettiğimiz huzursuzlukları arttırabileceği görülmekte. Mars’ın güney ay düğümü ile Balık burcunda birleşmesi gözü kapalı hareket etmek, inançlar ya da idealize ettiğimiz konular yüzünden kendimizi kurban etmek dürtüsünü öne çıkarıyor. Bugünlerde daha mantıklı ve dengeli olmaya özen gösterelim. İçerisinde şiddet taşıyan ve de kontrol edilemeyen durumlar yüzünden kendimize zarar verebiliriz. Farkında olamadığımız yönlerimiz, duygusal itilimlerimiz devreye girerek bizi esir alabilir. Böyle zamanlarda daha ayırdedici ve gerçekçi olmaya, öfkemizi dizginlemeye ihtiyacımız olacak.

Haberin Devamı

Yılın ilk günlerinde bu kez Neptün’le birleşen Mars aşırı hayal gücü ve kendimizi kaptırabileceğimiz, yüksek beklentilere girebileceğimiz koşullara işaret ediyor. Acaba olayları daha objektif görebiliyor muyuz ?, Bilmeden kendi kendimizi (ya da başkalarını) kandırabileceğimiz durumlar söz konusu olabilir mi ? Niyetlerimizde ne kadar tutarlıyız ? gibi soruları kendimize sormadan etmeyelim. Bu transit aynı zamanda doğada sular, denizler ve sıvılarla ilgili konularda, kimyasalları ya da atıkları ilgilendiren durumlar içinde (zehirlenmeler, sızıntılar gibi) bazı nahoş gelişmelere işaret edebilir.

Eğer yükselen burcunuz İkizler, Başak ve Yay ise bu transitten daha fazla etkilenebilirsiniz. İkizler için kariyer alanında ve hedeflerde daha fazla mücadele var iken, Başak’lar evlilik ve yakın arkadaşlıklar ya da karşılıklı durumlar içinde daha özenli ve gerçekçi olmalılar. Yay’lar ise eve, aileye, ait oldukları yere ait konularda bazı karmaşık koşullar yaşayabilirler. Yükselen Koç’lar bilemedikleri konularda riske girmemeliler. Aslanlar bu süreçte daha endişeli, huzursuz olabilirler.

Haberin Devamı