Oğlak tutulması hayatımıza neler getiriyor?

Yarın gerçekleşen tutulma önümüzdeki altı aya ışık tutmakta.

2019 bir bakıma yarın Oğlak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ile başlıyor. Güneş tutulmaları astrolojik haritamızı tetiklediklerinde, başka bir deyişle tutulma derecesi doğum haritamızda bir gezegen üzerine düştüğünde sanki iskambil kartlarından yapılmış bir kulenin hafif bir itme ile devrilmesi gibi birikmiş enerjinin aniden boşalmasına neden olurlar. Tutulmalar hayatımızda bizi ruhsal yönden etkileyen önemli gelişmelere işaret edebilirler. Kuşkusuz bu durum ay düğümleri ile ilgilidir zira tutulmalar ancak ay düğümleri eksenine yakın gerçekleşen (20 derece ve altında) yeniay zamanlarında söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Yarın ülkemiz saati ile sabah 4:28’de Oğlak burcunun tam ortasında gerçekleşecek olan Güneş tutulması kısmi bir tutulma olacak ancak tutulmanın Satürn/Pluton orta noktasına denk geliyor olması bazı problemlere, sıkıntılara ve kısıtlamalara işaret edebilir. İlk aşamada, tutulmanın haritanızda hangi evinizde gerçekleştiğine dikkat etmelisiniz. Bu nedenle, yükselen burcunuzdan Oğlak’a kadar saymalısınız. (Örn. yükselen burcunuz Terazi ise Oğlak 4. Evinizde olacaktır) Kuşkusuz her tutulma, herkes için çok etkin olmayabilir. Eğer tutulma haritanızda önemli bir nokta üzerinde, yükselen, tepe noktası ya da herhangi bir gezegen üzerinde gerçekleşiyor ise, o gezegenin konularını da gündeminize taşıyabilir.

Bu tutulma güney ay düğümü yönünde gerçekleşeceği için, ilgili evin konularında bozulmalara, ayrılıklara, kopmalara, geçmişten kaynaklanan ama artık bitmekte olan koşullara işaret ediyor. Oğlak temalarını ise şöyle özetleyebiliriz: Otorite ya da baba figürü olan kişiler, iş hayatına, sorumluluklara yönelik konular, kısıtlama, yoksunluk ve derin, kimi zaman depresif düşünceler getiren gelişmeler, kurumlarla ya da devletle ilgili konular, vergiler, toprağa, gayrimenkullere ve binalara ilişkin gelişmeler, aynı zamanda siyasi konular, liderleri, yöneticileri içine alan konular. Bu konular özellikle tutulmanın gerçekleştiği bugünlerde ve genel olarak önümüzdeki 6 ay boyunca belirli meşguliyet alanları olarak karşımıza çıkabilir.

Haberin Devamı

Oğlak burcu hangi evinizde?

Tutulmanın Satürn ve Pluton’la yanyana olması söz konusu gelişmelere daha fazla ağırlık, baskı ve ağır yükler de getirmekte. Dolayısı ile bu dönemde, Oğlak burcunun haritanızda olduğu evin konularında sizi zorlayan, baskılayan ya da yük getiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu durum aynı zamanda üzerimizde güçlendirici bir etki de yapabilir. Koşulların kısıtlayıcı olması bizi geliştirecek, ders alacağımız ve aynı zamanda bizim için aslında bitirilmesi, geride bırakılması gereken bir durumun da sona erebileceği anlamına gelmekte. Bu dönemde koşullar her ne kadar zor ve ders verici nitelikte de olsa, olaylar karşısında sabır ve dayanıklılık göstererek, kendimize yeni bir gelişme yönü çizebiliriz. Bunun için Oğlak burcunun karşısında yer alan Yengeç burcundan da yararlabiliriz.

Bu süreçte ileriye yönelik bir toparlanma daha çok Temmuz ayından sonra gelmekle birlikte, Yengeç burcunun temaları olan duygusal bir bağ geliştirmek, eve, ailemize ve ait olduğumuz ortamlara yönelik daha fazla şey yapmak, yakın paylaşımlar içinde olmak, aradığımız desteği bize samimi bir yakınlık gösterenlerde bulmak yönünde kazanımlar elde edebiliriz. Şartlar kimi zaman acımasız ve sert de olsa, bu kısıtlamaları özellikle sevdiklerimizle daha çok paylaşarak aşabiliriz.

Haberin Devamı